Potrzebuję pomocy w wyborze tv do 6000 zł

siucha82

New member
Witam,

prosiłbym o pomoc w zakupie telewizora tak do ok. 6000 zł. Przede wszystkim zależy mi na bardzo dobrej jakości obrazu, na multimedialności (podłączenie pod komputer, odtwarzanie filmów w różnych formatach z napisami) oraz żeby było 3D (pasywne lub aktywne ?).
A teraz szczegóły:
- pokój jasny ale nie nasłoneczniony, okno od północy z lewej strony. I teraz pytanie matryca matowa czy lustro? Słyszałem że lustro daje lepsze kolory i głębie, jak to jest w praktyce?
- odległość od ekranu 3 m na wprost
- telewizja N -50%, filmy - 30 %, xbox - 20 %
Moje typy jak narazie to sharp 52 cale 830 (ale nie wiem czy nie za duży jak na taką odległość od ekranu), panasonic 50 cali vt30 (tu obawiam się o częstotliwość odświeżania 50 hz i powidoki) oraz samsung 46 cali d7000. Czy może inne propozycje?
Telewizor planuję kupić w Polsce i przewieżć go do Irlandii więc jak to jest z gwarancją? Czy w razie czego można zanieść do serwisu poza krajem czy tylko w kraju zakupu?
Z góry dziękuję

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Gwarancja jest na teren całej Europy.
Sporo osób zamawia z Irlandii telewizory i płacą nie wiele za transport.
Z tego co napisałeś i nasłonecznienia pokoju to Sharp 52LE 830 będzie extra wyborem.
http://www.hdtv.com.pl/forum/sharp/65908-sharp-40le830-test-otwarty-pierwszy-test-na-rynku.html
Jeśli oglądasz wieczorami i w nocy to wówczas 50VT30 .
Ktoś Ci naopowiadał bzdur o 50 Hz.
Sterowanie subpolowe 600 Hz oraz technologia inteligentnego tworzenia klatek obrazu w wersji Pro
Telewizory - Telewizory NeoPDP 3D - TX-P50VT30 - overview - Panasonic Polska

siucha82

New member
Dziękuję za odpowiedź, ale mój pokój właśnie nie jest bardzo nasłoneczniony, ale nie jest też ciemny więc czy nie lepszym wyborem byłaby matryca typu lustro i czy wielkość 52 cale do takiego pokoju nie jest za duża?

Do góry