Potrzebna opinia o Mission M64i

Heliand

New member
Witam Wszystkich,

przeglądałem już wątki archiwalne, ale nic nie znalazłem. Chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat kolumn Mission M64i. Sytuacja wygląda dokładnie tak - mam w tej chwili komplet głośników Mission, ale po przeprowadzce chcę wymienić starsze monitorki na podłogowe. Upatrzyłem sobie M34i, ale ostatnio pojawiła się możliwość okazyjnego kupienia M64i, o których wiem niewiele (poza opisami producenta). Pomieszczenie ma kształt nieregularny, salon - prawie kwadrat 25 m2, z jednej strony otwarty na kuchnię, z drugiej na taki aneks, czyli w sumie wygląda jak litera T na "grubej nóżce" - łączna powierzchnia ok. 38m2. Wysokość 2,55. Wytłumienie jeszcze nie jest odpowiednie, ale będzie z czasem. Kolumny będa stać odsunięte od ścian.

Zestaw ma mieć zastosowanie uniwersalne, czyli i KD i stereo. Zdecydowana przewaga stereo - ok. 70%. Muzyka - raczej spokojna, trochę klasyki, blues, jazz. Sprzet: Cambridge Audio 540Rv3 i DVD540Dv2. W planach rozbudowa o wzmacniacz i CD oddzielnie dla frontów.

Bardzo proszę o opinie, może ktoś mi poradzi, czy warto te kolumny kupić, i czy w takim pomieszczeniu się sprawdzą. Odsłuch "własnouszny" planowany, ale chciałem najpierw uzyskać jakąś opinię.

Pozdrawiam,
J.

Ostatnia edycja:

rochyl

New member
Witam, ponawiam prośbę o ocenę kolunm mission m64i. Mają grać z ampli onkyo 605, pokój 13m. Mogę okazyjnie kupić za 1350zł za parę nowe, testowałem na przemian z dali concept 6 oraz jbl e80, i powiem że zgłupiałem. Gdzieś wyczytałem że missiony muszę się dłużej wygrzewać. Pozdrawiam.

Do góry