Poszukiwania nowego TV... repost

Forrester

New member
odległość od ekranu ? 3-4 m

jak słońce świeci w pokoju? okna pokoju wychodzą na południe-południe wschód

Jak duży jest pokój ? 5 na 5 m

jaki masz obecnie telewizor? Sony Trinitron 25''

jakie programy najczęściej oglądasz? ogólnego przeznaczenia :smile: (typu TVP1)

więcej oglądasz w dzień czy wieczorem ? - w dzień 40% czasu

preferowana wielkość telewizora? 40 - 42''

preferowana marka ? Bezawaryjna :)

jakie urządzenia będą podłączone? dekoder Cyfrowego Polsatu F300, w przyszłości laptop/dvd/blueray/odtwarzacz multimedlialny

ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń ? 100% TV obecnie gdyby było wejście usb to pendrive

jakimi złączami ? Euro

jaki masz sygnał ? satelitarny (Cyfrowy Polsat)

ile programów HD ? 0 (więcej prawdopodobnie za 2 lata)

ma stać czy wisieć ? Stać.

jaka klasa cenowa ? 3000 zł max (cena z najtańszych sklepów internetowych)

Dodam, że jak dla mnie najlepszym wyborem byłby Panasonic G20 42''. Problem w tym że za TV płaci mama. Już nawet miała zamawiać ale dowiedziała się od znajomych że:
- plazma to relikt przeszłości
- plazmę kupuje się w rozmiarze powyżej 46''
- będą się wypalały piksele :) (chyba raczej loga stacji).

Przekonajcię ją, że jest w błędzie (jeżeli jest :) ) I doradzcie co mamy w końcu kupić :)
Mi osobiście obraz z LCD zwykłego, czy LEDa się zupełnie nie podoba. Zimne kolory i widać że walczy z sygnałem SD. Zastanawiam się czy brać Full HD, czy tylko HD ready. Lecz biorąc pod uwagę, że TV ma chodzić 10-15 lat skłaniam się raczej ku full HD. Jesli chodzi o plazmy boję się o wypalone loga stacji i krótszą żywotność.

SATORO

New member
odległość od ekranu ? 3-4 m

jak słońce świeci w pokoju? okna pokoju wychodzą na południe-południe wschód

Jak duży jest pokój ? 5 na 5 m

jaki masz obecnie telewizor? Sony Trinitron 25''

jakie programy najczęściej oglądasz? ogólnego przeznaczenia :smile: (typu TVP1)

więcej oglądasz w dzień czy wieczorem ? - w dzień 40% czasu

preferowana wielkość telewizora? 40 - 42''

preferowana marka ? Bezawaryjna :)

jakie urządzenia będą podłączone? dekoder Cyfrowego Polsatu F300, w przyszłości laptop/dvd/blueray/odtwarzacz multimedlialny

ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń ? 100% TV obecnie gdyby było wejście usb to pendrive

jakimi złączami ? Euro

jaki masz sygnał ? satelitarny (Cyfrowy Polsat)

ile programów HD ? 0 (więcej prawdopodobnie za 2 lata)

ma stać czy wisieć ? Stać.

jaka klasa cenowa ? 3000 zł max (cena z najtańszych sklepów internetowych)

Dodam, że jak dla mnie najlepszym wyborem byłby Panasonic G20 42''. Problem w tym że za TV płaci mama. Już nawet miała zamawiać ale dowiedziała się od znajomych że:
- plazma to relikt przeszłości
- plazmę kupuje się w rozmiarze powyżej 46''
- będą się wypalały piksele :) (chyba raczej loga stacji).

Przekonajcię ją, że jest w błędzie (jeżeli jest :) ) I doradzcie co mamy w końcu kupić :)
Mi osobiście obraz z LCD zwykłego, czy LEDa się zupełnie nie podoba. Zimne kolory i widać że walczy z sygnałem SD. Zastanawiam się czy brać Full HD, czy tylko HD ready. Lecz biorąc pod uwagę, że TV ma chodzić 10-15 lat skłaniam się raczej ku full HD. Jesli chodzi o plazmy boję się o wypalone loga stacji i krótszą żywotność.

Widzę że znajomi mamy to sami "znafcy" :hihi: A jakie fajne "argumenty" podali: plazmy to relikt przeszłości, plazmy kupuje się w rozmiarze powyżej 46". Same kretynizmy. Dam ci dobrą radę: palnij tym znafcom prosto w łeb, będziesz miał święty spokój i dobry TV w domu :twisted:

PS. A co do tego wypalania to przy normalnym użytkowaniu TV nic się nie wypali.

Ostatnia edycja:

Forrester

New member
Widzę że znajomi mamy to sami "znafcy" :hihi: A jakie fajne "argumenty" podali: plazmy to relikt przeszłości, plazmy kupuje się w rozmiarze powyżej 46". Same kretynizmy. Dam ci dobrą radę: palnij tym znafcom prosto w łeb, będziesz miał święty spokój i dobry TV w domu :twisted:

PS. A co do tego wypalania to przy normalnym użytkowaniu TV nic się nie wypali.

Tak właśnie powinienem zrobić. Jednak klamka zapadła. Ma być LED i już. Więc proszę was o podanie jakichś rozsądnych modeli LED do 3000 zł. :|

Albo wiem co. Założe temat w dziale LCD. Temat można zamknąć

Ostatnia edycja:
Do góry