Porównanie Lcd

fcluki07

New member
Juz od dluzszego czas przeczesuje rynek telewizorów lcd w poszukiwaniu optymalnej oferty dla mnie, i zacieśniłem krąg interesujących mnie modeli do 4. Jednak teraz juz jest dla mnie za cieżko aby wybrac jeden model. Interesujace mnie modele to:
Panasonic 32LX60
LG LX2R 32'
Thomson 32LB130S5
Samsung 32R51

Jezeli KIKI moglby sie wypowiedziec bylbym bardzo wdzieczny. A jezeli ktos by wypunktowal te modele w skali od 1do 10 w dziedzinach ponizej bylbym naprawde uradowany.
jakosc obrazu
zurzycie pradu
cena/jakosc
dodatki
dzwiek

Chcialbym zaznaczyc ze bede odbieral tv przez sygnal antenowy(siatka zwykla) za jakis czas dopiero polsat cyfrowy no i oczywiscie DVD
Moze zadam zbyt wiele ale musialem sprobowac :)

Deimos

Banned
Witaj, na dzień dzisiejszy LCD tylko do sygnałów HDTV!
Zrobiłem sobie ostatnio wycieczke po salonach z tego rodzaju sprzętem i tak na Sharpie 37 calowym model Aquos czy jakoś tam, włączono mi bardzo dobrze nagrany film za szybcy za wściekli, przy troche szybszych scenach ten LCD pokazywał żałosny obraz (smużenie) !!! Niewiele inaczej obraz z DVD prezentował się na Philipsie 9830 z pełną rozdzielczością 1980x1020(37")!!! A obraz ze zwykłej anteny beznadziejny!
Dopiero jak mi odpalono plazme Pioneer 436RXE to była prawdziwa przyjemność oglądania...:)
A apetyt na prąd odbiorników LCD porównywalny z plazmami...

Ostatnia edycja:

barti60

New member
z tego co ja wiem to akurat plazmy maja znacznie wiekszy apetyt na prad niż odbiorniki LCD... ale nie oto hodziło w tym watku... wiec juz milcze:p

Deimos

Banned
barti60 napisał:
z tego co ja wiem to akurat plazmy maja znacznie wiekszy apetyt na prad niż odbiorniki LCD... ale nie oto hodziło w tym watku... wiec juz milcze:p
No to zerknij tutaj na 37 LCD Philipsa-http://www.allegro.pl/item102536491_philips_37pf9830_super_lcd_od_reki_nowa_cena.html
oraz plazma-http://www.allegro.pl/item102197520_plazma_panasonic_37_th_37pa50_e_pol_gwaran.html
Różnica w tym przypadku tylko 69 Wat, innych mi sie nie chce szukać, ale też są porównywalne... Pozdrawiam

kojot

New member
WITAM
nie mozna porownywac 32" LCD DO 42" PLAZMY to bez sensu prosze zobaczyc jaki pobor pradu jest w lcd w podobnym rozmiarze co plazma nie ma prawie wogule roznicy ,stare modele mialy spory apetyt na prad ale to juz przeszlosc!!!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
prądożerność plazm i LCD bardzo się wyrównala i nie stanowi to już żadnego argumentu.
fcluki07 - z Twojej oferty najlepiej zaprezentuje się Panasonic.
Jesli nie masz innych konkurentów - to ten z całą pewnością spełni Twoje oczekiwania.
w tej Klasie ja sprawdziłbym koniecznie -
Sharpa 32 P 55
JVC 32 a 61
---------------------
pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
prądożerność plazm i LCD bardzo się wyrównala i nie stanowi to już żadnego argumentu.
fcluki07 - z Twojej oferty najlepiej zaprezentuje się Panasonic.
Jesli nie masz innych konkurentów - to ten z całą pewnością spełni Twoje oczekiwania.
w tej Klasie ja sprawdziłbym koniecznie -
Sharpa 32 P 55
JVC 32 a 61
---------------------
pozdrawiam

fcluki07

New member
No ten Sharp p55 jakos mi nie podzchodzi, a co sadzisz o Sharpie LC-32GA8E ?? Cena troszke wyzsza od panasonica. Myslisz ze warto jest dolozyc?? I jezeli mozesz to wez troszke opisz te moje tv w porownaniu bo bardzo lubie jak sie rozpisujesz:)

Aha i co myslicie o kupnie takiego DVD pod LCD Philips DVP 5900 DVD/DiVX HDMI ??

Ostatnia edycja:
Do góry