Ponownie Sony PS3 wygrywa z Microsoft Xbox 360

Status
Zamknięty.

majusi

New member
Nic dziwnego, PS3 oparte jest na BD i jest bardzo uniwersalne. Szczególnie gdy Toshiba ze swoim formatem się poddała. Sam używam PS3 jako odtwarzacza BD. Jak na razie za te pieniądze nie widzę nic lepszego.

Bambolo82

Banned
W MM pojawiły się nowości filmowe na BD. Uwaga: wszystkie za 69 zł!!!

Batman Dark Knight na BD za 69 zł!!! :eek:k:

Telewizory full hd 40" za ok. 3000 zł schodzą jak ciepłe bułeczki :).

Nadchodzi era BD i Playstation 3. Fajnie mieć PS3.

Mefju

New member
Super . że ps3 wygrywa :cool: Teraz tylko kupić jakąś 42 " plazmę / lcd z full hd , kupić soniaka PAL i będzie bardzo miło , heh.

drosophilia

Active member
Bez reklam
hmm..., gdzies czytalem wlasnie watek o pradazernosci konsol i wynikalo w nim, ze to wlasnie PS 3 najwiecej tego zjada!!!
Sam mam PS 3 od ponad roku, wiec nie jestem zwolennikiem 360

Bambolo82

Banned
drosophilia napisał:
hmm..., gdzies czytalem wlasnie watek o pradazernosci konsol i wynikalo w nim, ze to wlasnie PS 3 najwiecej tego zjada!!!

A słyszałeś kiedyś o czymś takim jak "performance per watt"?

Gdyby do Xbox'a dołączyć twardy dysk, moduł wi-fi, bluetooth, dorzucić dodatkowe 5 rdzeni procesora oraz wsadzić niebieski laser Blue-Ray i czujniki ruchu to by pewnie zużycie prądu troche podskoczyło ponad to co zużywa Playstation 3. I chyba zresztą taki był sens wypowiedzi tej działaczki Greenpeace.

Poza tym konsola PS3 otrzymała ostatnio w upadate'cie firmware ciekawe opcje oszczędzania energii: funkcja sleep, wyłączanie padów i bluetooth po 10 minutach bezczynności itd.

Masta_J

Active member
Bez reklam
drosophilia napisał:

Chyba nie czytałeś tego artykuliku zbyt dokładnie :D

Pozdrawiam,

radzique

New member
niezły zlot fanboyow ps3 :eek:k:

Ostatni weekend w USA rozpoczął sezon przedświątecznych totalnych wyprzedaży i śmiesznie niskich cen. Amerykanie rzucili się do sklepów, aby skorzystać z okazji i nabyć wymarzony sprzęt za grosze. Przy okazji stratowali jednego ze sprzedawców. Początkiem tego szaleństwa jest tzw. "Czarny Piątek", podczas którego, jak głosi notka prasowa od Microsoftu udało się sprzedać trzy razy więcej Xboksów 360 niż konkurencyjnych PS3. Jak wiec widać polityka cenowa Giganta zaczyna przynosić wymierne korzyści, a Sony... ogłosiło właśnie, że marcowe obniżki to tylko plotki nie mające nic wspólnego z rzeczywistością, a tańsze 'bundle' to chwilowe promocje poszczególnych sprzedawców.

Bambolo82

Banned
Obniżka cen Xbox'a była koniecznością i odzwierciedla upośledzenie technologiczne tej platformy (lista braków jest dłuuuuga).

W ujęciu miesięcznym PS3 sprzedawała się lepiej niz Xbox360. Mówię o dotychczasowym cyklu 24 m-cy życia PS3 oraz 38 m-cach życia Xbox360.

To pokazuje że, nie każdy jest zainteresowany tylko graniem w pirackie gry. Coraz więcej ludzi skłonnych jest dopłacić do Bluray i lepszej jakości gier na PS3.

Mamy już 2009 r....

radzique

New member
To pokazuje że, nie każdy jest zainteresowany tylko graniem w pirackie gry. Coraz więcej ludzi skłonnych jest dopłacić do Bluray i lepszej jakości gier na PS3.

@Bambolo82 masz na forum opinię bajkopisarza i widzę, że starannie starasz się ją utrzymać ;). Wyobraź sobie, że nie każdy posiadacz xbox go przerabia, a możesz mi jeszcze powiedzieć na czym polega ta lepsza jakość gier na PS3 ?
Bo takie slogany śmieszą mnie najbardziej.

Daleki jestem od bezkrytycznego patrzenia na M$, ale x'a wybrałem świadomie, bo na razie ilość polskich wydań (ich jakość) blu-ray i ich ceny nie zachęcają.
Wystarczy mi dobry tracker HD, żeby cieszyć się nowymi filmami ;)

Jestem ciekaw ile posiadasz płyt blu-ray w kolekcji, że tak sikasz z tym blu-ray ? I proszę wytłumacz mi dokładnie co z ta jakością gier, bo może jednak się skusze na sony, może chodzi o multiplayer ? :D

Bambolo82

Banned
radzique napisał:
@Bambolo82 masz na forum opinię bajkopisarza i widzę, że starannie starasz się ją utrzymać ;). Wyobraź sobie, że nie każdy posiadacz xbox go przerabia, a możesz mi jeszcze powiedzieć na czym polega ta lepsza jakość gier na PS3 ?
Bo takie slogany śmieszą mnie najbardziej.

Daleki jestem od bezkrytycznego patrzenia na M$, ale x'a wybrałem świadomie, bo na razie ilość polskich wydań (ich jakość) blu-ray i ich ceny nie zachęcają.
Wystarczy mi dobry tracker HD, żeby cieszyć się nowymi filmami ;)

Jestem ciekaw ile posiadasz płyt blu-ray w kolekcji, że tak sikasz z tym blu-ray ? I proszę wytłumacz mi dokładnie co z ta jakością gier, bo może jednak się skusze na sony, może chodzi o multiplayer ? :D
Mity to ty powtarzasz.

Filmy na BD kosztują teraz 69 zł i wydanie Batman Dark Night jest ledwie 20 zł droższe od wydania DVD.

Akurat fimów na BD nie zbieram , ale mam sporą kolekcję koncertów na BD. Kupowałem po 50-60 na allegro.

Co do przerabiania konsol Xbox360, to myślę że w Polsce spotyka to większość tych konsol, a w wysoko rozwiniętych krajach przynajmniej kilkadziesiąt procent.

Multiplayer działa na PS3 tak samo jak na Xbox360 (a niby jak inaczej?), nawet lepiej w tym sensie że nie trzeba a za niego płacić.

Żeby przekonać się o wyższości gier na PS3, musiałbyś zagrać i porównać gry ekskluzywne na ta konsolę (Uncharted, MGS4, LBP, Killzone 2 i td.) a nie gry multiplatformowe.

Co do traktowania mnie jako bajkopisarza i obrażania mnie, to proszę, twoje prawo i złe wychowanie, tylko nie wypowiadaj się w imieniu innych na tym forum, bo do tego nie masz prawa.

Ostatnia edycja:

radzique

New member
Mity to ty powtarzasz.

w którym miejscu ?

Filmy na BD kosztują teraz 69 zł i wydanie Batman Dark Night jest ledwie 20 zł droższe od wydania DVD.

"teraz" to znaczy w promocji na kilka filmów i żeby kupić za tyle trzeba mieć blisko do MM czy Saturna, pod warunkiem, że nie rozeszły się w pierwsze kilka h. Więc do uznawania tej sytuacji za normalną i stabilną sporo brakuje.

Co do przerabiania konsol Xbox360, to myślę że w Polsce spotyka to większość tych konsol, a w wysoko rozwiniętych krajach przynajmniej kilkadziesiąt procent.

Chyba przesadzasz, "na zachodzie" odsetek przerobionych konsol jest na pewno mniejszy.

Multiplayer działa na PS3 tak samo jak na Xbox360 (a niby jak inaczej?), nawet lepiej w tym sensie że nie trzeba a za niego płacić.

Jest po prostu dużo lepiej dopracowany i rozwinięty.

Żeby przekonać się o wyższości gier na PS3, musiałbyś zagrać i porównać gry ekskluzywne na ta konsolę (Uncharted, MGS4, LBP, Killzone 2 i td.) a nie gry multiplatformowe.

Akurat żadna z tych gier mnie nie kręci, kręci mnie natomiast forza2 i forza3 która ma wyjść na jesień 09. Choć szczerze przyznam, że strasznie drażni mnie brak wsparcia dla porządnych kierownic - g25. A gry multiplatformowe wyglądają tak samo.

Co do traktowania mnie jako bajkopisarza i obrażania mnie, to proszę, twoje prawo i złe wychowanie, tylko nie wypowiadaj się w imieniu innych na tym forum, bo do tego nie masz prawa.

lejej, już się tak nie oburzaj. Każdy może pisać co chce, nie moja wina, że często mijasz się z prawdą ;). Chodzi o to, żeby spojrzeć czasem trochę obiektywniej. Ja potrafię dostrzec wady xboxa i ogólnie sprzetu który posiadam, a m$ chętnie kopnął bym w d.pe, ale nie mogę :-D.
Nie będę już więcej pisał, bo choćbyśmy zapisali 100 stron to i tak Cie nie przekonam. Peace :eek:k:

Mefju

New member
Spokojnie Panowie , to jasne , że ludzie piracą gry , no ale chyba nie wszyscy , tym bardziej , że nowe wersje ajksa mają liteon czyli nie przerabialny napęd :twisted::twisted:

Bambolo82

Banned
radzique napisał:
w którym miejscu ?
"teraz" to znaczy w promocji na kilka filmów i żeby kupić za tyle trzeba mieć blisko do MM czy Saturna, pod warunkiem, że nie rozeszły się w pierwsze kilka h. Więc do uznawania tej sytuacji za normalną i stabilną sporo brakuje.
W Mediamarkcie. To nie jest promocja. Nie daj się nabrać na te promocje, bo to są zwykłe ceny, czesto wyższe niz w sklepach internetowych. Ceny tych filmów będą spadać, a nie rosnąć bo coraz więcej osób ma telewizory klasy hd oraz odtwarzacze BD standalone albo PS3.

radzique napisał:
Chyba przesadzasz, "na zachodzie" odsetek przerobionych konsol jest na pewno mniejszy.
Poczytaj sobie fora amerykańskie Xbox. Widać że ich też przerabianie kręci. Nie wszyscy amerykanie, brytyjczycy itd. sa tak ubodzy, chytrzy i sprytni jak przecietny Polak ("Polak potrafi"), ale liczyć kasę też potrafią, a złodziejstwo i gówniarze którym mama nie daje na gry są jak wszędzie, w tym jak w Polsce.

radzique napisał:
Jest po prostu dużo lepiej dopracowany i rozwinięty.
Co to znaczy konkretnie? Jakoś nie zauważyłem różnić. Lagi jak wszędzie. Wszystko zależy od stanu łącza. Gry na obie platformy maja podobne opcje multiplayer online. Czasem jedna ma lepsze, czasem na odwrót. I lepiej dodajmy przy tym: gra na Xbox360 w muliplayer jest płatna!

radzique napisał:
Akurat żadna z tych gier mnie nie kręci, kręci mnie natomiast forza2 i forza3 która ma wyjść na jesień 09. Choć szczerze przyznam, że strasznie drażni mnie brak wsparcia dla porządnych kierownic - g25. A gry multiplatformowe wyglądają tak samo.
Gry multiplatformowe się nie liczą w tym porównaniu, bo ja mam na myśli eksluzywną jakość naprawdę ekzluzywnych gier których na Xbox'a360 NIE MA! Mam na mysli produkcje Sony Computer Entertainment (Europe, Japan, USA), Gueriila Games, Evolution Studios, Team ICO, Naughty Dog, Insomniac i innych grup, ktore produkują lepsze jakościowo gry do np. EA Games.

radzique napisał:
lejej, już się tak nie oburzaj. Każdy może pisać co chce, nie moja wina, że często mijasz się z prawdą ;). Chodzi o to, żeby spojrzeć czasem trochę obiektywniej. Ja potrafię dostrzec wady xboxa i ogólnie sprzetu który posiadam, a m$ chętnie kopnął bym w d.pe, ale nie mogę :-D.
Nie będę już więcej pisał, bo choćbyśmy zapisali 100 stron to i tak Cie nie przekonam. Peace :eek:k:
Nie zamierzam się na Ciebie oburzać, za to że lubisz swoją konsolę do gier, ale obrażać siebie nie pozwalam.

Ja też proponuje pokój i rzeczową dyskusję.

k0val

New member
konsolą którą Microsoft stanie do ostatecznej walki z ps3 będzie dopiero xbox 720 już na początku wypuszczenia 360 było wiadomo że nie będzie miał szans z nową konsolą Sony.

Bambolo82

Banned
Xbox360 radzi sobie bez porównania lepiej niż Xbox 1, za którym nikt nie tęskni.

Dużym sukcesem Xbox'a360 jest przyciągnięcie uwagi japońskich producentów gier: Konami, Capcom, Namco, Square-Enix.

W sumie wyszła z tego bardzo dobra platforma do gier, tylko szkoda że spiracona, bez eksluzywnej jakości gier, z płatnym online, zmienną specyfikacją (brak w pierszych modelach HDMI, dysku twardego lub 256 mb flesh itd.; jest to złamanie naczelnej zasady w świecie konsol, w którym tradycyjnie nie do pomyślenia jest aby zmuszać użytkowników np. do wymiany karty graficznej, kupna dysku itd.) oraz bez widoków na Bluray.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry