pomocy

kamil1987

New member
siemanko kupilem sb amplituner harman kardon HK3490 i kolumny Wharfedale Diamond 10.7 i mam pytanie jakim kablem najlepiej podlaczyc amplituner do laptopa zeby ten dzwiek byl jaki powinien czysty bez zadnych trzaskow i harczenia . podczas odtwarzania muzyki z youtube musze przyciszac na mase glosnosc na youtube i glosniosc w laptopie zeby dzwiek byl w miare ale jak dla mnie to jescze nie ta jakosc dzwieku wezciue cos doradzcie jakis link podeslijcie z idealnym kablem dzieki pzdr

DrWredman

Active member
jeśli na słuchawkach podłączonych do laptopa też masz zakłócenia to zmiana kabla nie pomoże.
Jeśli laptop działa tylko na baterii, odłączony od gniazdka 220V, jest różnica w dźwięku?

Dziś byłem u kolegi, on posiada identyczny wzmacniacz. Wejścia optyczne i coaxialne są jak i rca. Jeśli masz tv smart to za pomocą przewodu optycznego najlepiej połączyć tv-optyk-hk. Jeśli zależy Tobie wyłącznie na dźwięku z laptopa to zmień przewód i kup już jakiś lepszy z jednej strony wtyczka jack-2×Rca z drugiej strony. Trzaski mogą być od słabej jakości wtyków które posiadasz lub gniazdo laptopa pada.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Dubek

Member
Bez reklam
Albo dlatego że laptopy mają zintegrowane i dziadowskie karty dźwiękowe, najlepiej podłączyć DACa USB i problem z głowy.

Do góry