pomocy

fanatykmazda

New member
Witam wszystkich na forum, dzięki koledze z forum stałem się szczęśliwym posiadaczem, zestawu kina domowego TAGA PLATINUM F, z ONKYO626 ,teraz mam pytanie jak to wszystko poskladac do porzadku. Chodzi mi o podlaczenie, telewizji NCplus, ps3 i laptopa tak abym miał dźwięk puszczony przez zestaw kina domowego. Druga sprawa to jakie dac kable, u nas w sklepie proponowali mi jakies kable za 32zl za m ale czy az tak drogie musza być? I nie wiem jakie kable maja być do podlaczenia suba. Pozdrawiam

WiTT

New member
Bez reklam
:)

HDMI NCplus, PS3, laptop (3sztuki) wszystko do ampli.

HDMI ampli OUT do TV.

Kable - narazie zwykle wystarcza OFC:
Fronty - 2,5 mm
Central i surround - 1,5 / 2,5mm (moze 2,5 na centralny)
Subwoofer - niech koledzy sie wypowiedza.

Ogolnie z kablami chodzi oto zeby sie wpierw kolumny wygrzaly, a kabelkami mozesz pozniej korygowac drobne niuanse.

Pozdr. :)

fanatykmazda

New member
oki dziekuje widze ze koledze będą należały się specjane podziękowania, jeszcze aby ktoś mogl się wypowiedzieć na temat tego suba i jakie kable sa tam mi potrzebne, dostałem tylko głowny zasilający w zestawie, pozdro z mazur

fanatykmazda

New member
a tak fan już 9 latek jezdze , nie zamienie jak na razie na nic innego, a wracając do tematu suba mam od zestawu TAGA PLAINUM F , czyli sw10 (starsznie dużo waży)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
No ja podobnie ( 10 lat):) Ja Ci powiem tak, możesz kupować drogie kable ale podejrzewam że na subie zbytnich różnic nie wychwycisz. Ja mam zwykły kabelek w okolicach 50zł i nie narzekam. Po prostu wybierz coś solidnego, a nie chińszczyznę za 10zł - 10m i bedzie ok. Są rózne Prolinki np. Futura czy ciut droższy tez solidny Profigold. Myślę że to spokojnie wystarczy.

fanatykmazda

New member
he he moja pierwsza była 626 z 87r, i do tej pory rodzice jezdza, kolego pytanie może nie na miejscu, ale proszę o odpowiedz wyłozyc jak (krowie na rowie) to maja być kable zakończone chinczami tak? pytam gdyż w subie sa jakies wyjścia na terminale głosnikowe

Do góry