Pomocy w wyborze TV bo trochę wypadłem z obiegu

diablo22

New member
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 16m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? od 2 m -do 3 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-3
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? tak i tak
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ?wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? okno na zachód ale ciemne zasłony
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Zwykły 100Hz
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? WiFi, inne bajery mile widziane ale mogę je odpuscić dla lepszego obrazu
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? zwykły plus na pszyszłość jakaś cyfra lub polsat
10.Jakie urządzenia ? Sat, PC choć żadko, Kino domowe
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? około 5
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie mam zdania, zależy od TV
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, gry, czasem jakiś fajny meczyk
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? TAK
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? TAK około 1 godziny
16.Preferencje co do marki ? nie mam
17. wielkość? min 40 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? buczenie migotanie słaby obraz
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? różnie
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3000zł.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? TAK - raczej pasywne lepsze dla dzieci podobno
dzięki za odp proszę o jakieś podpowiedzi co do tv i gdzie najlepsze ceny w Krakowie mogą a niekoniecznie musi to być plazma.:confused:

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Napisałeś w dziale plazm.. A plazmy mają tylko 3D aktywne. Czy zostajesz więc przy plazmach ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wszystkie bez wyjątku. W technologii plazm nie ma innej możliwości i nie będzie.

diablo22

New member
a jak z okularami dają je w zestawie?? i ile?? i pytanko czy bardzo męczy ta technologia wzrok??

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Na świecie dzieci do 12 lat mają wstrzymane oglądanie 3D.
Tak 3D aktywne męczy wzrok i może powodować znacznie poważniejsze dolegliwości.
Pasywne jest mniej uciążliwe. Ale do przesiadywania godzinami też bez szans.
Pamiętaj że organizm ludzki ma inne procesy biologiczne niż te wymuszone przez 3D.

diablo22

New member
no więc tak po przemyśleniu proszę o podanie paru telewizorków plazm i lcd z jakim kol wiek 3d oraz czy dają do nich okularki i ile. kiki dzięki za info dzieciak raczej nie będzie oglądał 3d jak to tak meczy wzrok. choć tak naprawdę zależy mi przede wszystkim na dobrym obrazie. dzieki

diablo22

New member
a co powiecie na taki tv Panasonic TX-L42ET60E ? ten philips fajnie sie prezentuje ale panas troszkę powyżej 3000 zł muszę podjechać do sklepu aby je zobaczyć. a jakieś plazmy wchodzą w grę bo słyszałem że jak plazma to tylko panas.

digitalus

Banned
TX-P42st50.W internetowych sklepach kosztuje ponizej 3000 zl
PANASONIC Smart TX-P42ST50E - Ceneo.pl
Warto wspomniec ze tylko w telewizorach plazmowych zawsze jest matryca firmowa producenta telewizora czyli w przypadku panasonica matryca wyprodukowana w japonii(made in japan).W czechach jest montownia telewizorow , nie ma fabryki paneli plazmowych.
Podobnie w przypadku plazm lg i samsung matryca firmowa producenta telewizora.W przypadku lcd to juz loteria czyli matryce mniej lub bardziej znanych firm z tajwanu i chin.

7517d1348755212t-hej-10.jpg

Ostatnia edycja:

diablo22

New member
ok troszkę pooglądałem i poczytałem i mam pytanko co byście wybrali przede wszystkim do oglądania.
Panasonic TX-L42ET60E
Panasonic TX-L47ET60E ( jeśli zna ktoś sklep w którym dostane tv niskiej cenie zbliżonej do 3000)
Philips 42PFL6007K
Panasonic TX-P42ST60E ( jeśli zna ktoś sklep w którym dostane tv niskiej cenie zbliżonej do 3000)
PANASONIC TX-P42ST50E
Panasonic TX-P50UT50E
proszę o sugestie i wybór najlepsza jakość do ceny. jeśli macie inne propozycje chętnie wysłucham.znacie kogoś kto handluje w Krakowie tanio a dobrze takimi tv, lub dostarczy tv do Krakowa w całości aby nie było potem problemów że wysłał kurier uszkodził przez zły transport i jest problem ze zwrotem

diablo22

New member
a inni jak sądzą warto ten tv brać czy raczej poczekać ja nowe modele potanieją o ile potanieją. czy może skusić się na ten model co kiki polacał
TX-L47ET5E. normalnie nie wiem co wybrać plazma kusi obrazem ale ma swoje wady.

radekradek

New member
wlasnie sie zastanawiam nad TX-P50UT50 ale tez trafilem na ten TV: TX-P50XT50 i prawde mowiac nie wiem jaka jest roznica. ten drugi jest znacznie tanszy i moze warto go kupic?

Do góry