POMOCY Toshiba 40xf350 2 dzień użytkowania i poważny problem

kisielll

New member
Witam wszystkich mój najczarniejszy sen się spełnił. Wczoraj zakupiłem Toshibe 40xf350 wszystko pieknie grało, a dzisiaj ją odpalam a tu nagle wyskakuje HOT PIXEL -świecący na czerwono w bardzo niedogodnym miejscu . Strasznie mnie drażni w grach, gdzie jest duzo ciemnego tła a na nim widać go najbardziej - i teraz pytanie co mam z nim zrobić ? Czy przysługuje mi reklamacja ? Czy moge go oddac i dostać nowy tv - przypominam wczoraj dopiero przysłał mi go kurier . Czy nie ma czasem jakis specjalnych filmików na płytach które naprawiają takie pixele ? bo kiedys gdzieś o tym czytałem. Z góry dziękuje za pomocne odpowiedzi :(:(:(

rudy

New member
Jeżeli przysłał Ci go kurier to możesz z niego zrezygnować wciągu 10-ciu dni ,wymienić na inny bez podawania powodu wymiany.Jedynie co, to musisz pokryć koszty przesyłki.Nieraz warto to zrobić ,niż przez kolejne miesiące wpatrywać się tylko w ten jeden punkt.A swoją drogą jestem ciekaw ,czy Toshiba uzna jeden piksel ,jako powód wymiany na nowy tv.Pozdrawiam.

kisielll

New member
Toshiba Problem

Dzwoniłem do serwisu i oczywiscie nie uznali reklamacji. Jednak dogadałem się ze sprzedawcą na wymiane sprzętu wiec jestem dobrej myśli.

sibkods

New member
Nie siedź tak blisko ekranu! :)

Mam taki sam model, miałem sprawdzić czy mam jakies wadliwe pixle, ale jeszce sie za to nie zabrałem.

Tak a propo, czy gdy masz właczona funkcję "Wzmacnianie basów" słyszysz lekki szum z głosników?

Do góry