Pomoc w wyborze TV - filmy,gry,multimedia

Brzoza123

New member
Witam serdecznie, mam dylemat w wyborze TV. Mam do dyspozycji +/- 4000zł. Po przeczytaniu wielu recenzji, testów, m.in na tej stronie waham się pomiędzy trzema modelami. Są to:

-Panasonic TX P42GT60E
-Samsung UE40F8000
-Philips 42PFL7108K

TV ma służyć głównie do filmów HD, gier (podłączony xbox 360, w przyszłości konsola nowej gen), internet czasem.

Który z trzech proponowanych modeli spełniłby najbardziej moje oczekiwania, cenowo jest wyrównanie, więc jestem w kropce (!). Dzięki za pomoc.

prezy

New member
Bez reklam
Osobiście proponuję UE46F8000 mam go podłączonego do XBOX'a i wszystko śmiga jak należy. Wiem, że cena jest o wiele wyższa ale z UE40F8000 bym nie eksperymentował z dwóch powodów:
1. Z pewnością po kilku dniach się okaże za mały (na 100%)
2. UE40 ma wiele sprzecznych opinii od tych pozytywnych do bardzo negatywnych. Zastanawiam się czy w UE40 w ogóle jest prawdziwa matryca samsunga.
Pozostałych modeli nie miałem przyjemności testować.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tu wybór do konsoli jest prosty - Philips 47PFL 7008
Tym bardziej że utrzymuje rów nież wszystkie inne parametry i ma bardzo dobre wyposażenie.

Brzoza123

New member
Dzięki za odpowiedzi, Panowie. Ale max co zmieszczę do pokoju to 42 cale. Także były to Philips 42PFL7008. Co do parametrów, to czerń/kontrast, inputlag oraz smużenie jest zadawalające ??

Brzoza123

New member
Dzięki chyba jestem przekonany do tego Telewizora. Fajny desing na dodatek też +

Aha a jakbyś mógł jeszcze podpowiedzieć, ten Philips kontra Samsung F7000 ? Który w aspektach konsoli/oraz jakości obrazu wypada lepiej ? :) Bo pomiędzy tymi dwoma ostatecznie się waham :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Samsung jest extra jeśli chodzi o multimedia. Ale jeśli masz na myśli obraz i multimedia - to Philips wg mnie przy tej przekątnej zdecydowanie.

Brzoza123

New member
Dzięki za pomoc, w takim razie biorę Philipsa (pierwszy sprzęt tej firmy od lat w domu).

Aha jeszcze zapytam, w danych technicznych mam 700 Hz Perfect Motion Rate , ile realnie jest to Hz ? Bo wiem, ze są pewne zagrania budowniczych nie wiele mających z rzeczyswistoscią.

Do góry