Witam, bardzo proszę o sugestie w wyborze odpowiedniego TV. Rozważam LG 55UF8557, zastanawiałem się również nad Phillipsem 55PUS7150 do momentu, w którym dowiedziałem się o nieszczęsnym odświeżaniu. Jest również Sony X8509C, ale nie wiem czy warto dopłacać względem chociażby któregoś LG 8xxx.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? Średnie (21m2)
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5-3m (maksymalnie 3,5m)
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Obecnie stać.
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Nie ma znaczenia, okno będzie zasłonięte w tym pomieszczeniu.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Obecnie posadałem LG 55LA740S
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? W sumie wszystko to, co posiadał poprzedni wraz z dodatkami związanymi z postępem technologicznym.
9.Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Tylko urządzenia HDMI.
10.Jakie urządzenia ? PS4, PC, odtwarzacz BD.
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 6 (w okresie wolnym nawet więcej)
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Matową, ale nie jest to wyznacznik.
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Nie dotyczy
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Nie z poziomu przeglądarki TV.
15.Czy zamierzasz grać w gry ? Tak
16.Preferencje co do marki ? LG, Sony, Panasonic, Samsung...
17.Preferencje co do wielkości ? 55"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Wolne działanie, brak stabilności systemu, problemy z komunikacją z innymi urządzeniami (HDMI Handshake).
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Głównie wieczorami, ale nie zawsze.
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 5500-6000zł (dobrze by było zmieścić się w 5500)
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne ? Obojętnie.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? Średnie (21m2)
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5-3m (maksymalnie 3,5m)
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Obecnie stać.
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Nie ma znaczenia, okno będzie zasłonięte w tym pomieszczeniu.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Obecnie posadałem LG 55LA740S
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? W sumie wszystko to, co posiadał poprzedni wraz z dodatkami związanymi z postępem technologicznym.
9.Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Tylko urządzenia HDMI.
10.Jakie urządzenia ? PS4, PC, odtwarzacz BD.
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 6 (w okresie wolnym nawet więcej)
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Matową, ale nie jest to wyznacznik.
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Nie dotyczy
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Nie z poziomu przeglądarki TV.
15.Czy zamierzasz grać w gry ? Tak
16.Preferencje co do marki ? LG, Sony, Panasonic, Samsung...
17.Preferencje co do wielkości ? 55"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Wolne działanie, brak stabilności systemu, problemy z komunikacją z innymi urządzeniami (HDMI Handshake).
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Głównie wieczorami, ale nie zawsze.
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 5500-6000zł (dobrze by było zmieścić się w 5500)
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne ? Obojętnie.
Ostatnia edycja: