Pomoc w wyborze telewizora 50"

ashby

New member
Szukam telewizora ok 50" za mniej więcej 2500 złotych. Chociaż mam wrażenie, że w ostatnim czasie ceny poszybowały mocno w górę (np. w stosunku do posta Użytkownika pawelsz z 03-08-2022 z 17:57 (jeszcze nie mogę wklejać linkó :))). Bardzo mi się podoba funkcja podświetlania, ale nie wiem czy teraz w tej kwocie będę wstanie cos kupić.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? ok 15 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? zazwyczaj 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? Słońce będzie świecić od boku, ale pomieszczenie jest w zacienionej części
7. Jaki masz obecnie telewizor? na chwilę obecną nie dotyczy :)
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? kablówka od lokalnego operatora
10. Jakie urządzenia? Najczęściej laptop z wykorzystaniem HDMI, od czasu do czasu może jakiś pendrive
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? średnio 2h
12. Czy zdarza się, że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? raczej nie
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? programy rozrywkowe, filmy/seriale
14. Czy zamierzasz surfować po internecie? raczej nie, wręcz w wyjątkowej sytuacji
15. Czy zamierzasz grać w gry? sporadycznie, ale to nie jest główne kryterium
16. Preferencje co do marki? raczej brak, ale bardziej preferowałbym te znane
17. Preferencje co do wielkości? 50" będzie optymalnym wyborem, najważniejsze jest aby telewizor stał stabilnie na półce RTV o wymiarach 100x35 cm
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? wolne działanie, wolne przełączanie kanałów, ciemny obraz
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? raczej wieczorowe pory
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? ok 2500 zł
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? raczej rzadko
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? głównie YouTube, Netflix czasem HBO GO

Będę wdzięczny za każdą sugestię :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To masz bardzo dobre modele :
- TCL 50C735 Qled
- Philips 50PUS8506
- TCL 50C715 Qled
- LG 50UP8003
- TCL 50C725 Qled
- Philip 50PUS7956
- Sharp 50 EQ7
Jak będziesz niebieski masz specjalną cenę plus dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł .

Do góry