Niestety mój stary subwoofer Jamo sub 360 najprawdopodobniej dokonał żywota w związku z czym trzeba rozejrzeć się za czymś nowym.
Co polecacie do zestawu:
Ampli Onkyo TX-NR 616
Głośniki Quadral Quintas 5000 RII
salon ma około 26m2 przy czym na jednej stronie mamy okno balkonowe i skos z drugiej otwarty hall i kuchnię
Obecny sub po uruchomieniu autokalibracji audyssey ustawiany był na -4 przy ustawieniu jego potencjometru praktycznie na 0.
Moim zdaniem był za mocny do mojego pomieszczenia. Przez co wydobywający się z niego bas był dla mnie lejący się, bez żadnego kicku.
Przestawiałem go w rózne miejsca i próbowałem różnych poziomów regulacji głośności na jego potencjometrze. Efekty były marne
W związku z powyższym szukam czegoś mniejszego, o szybkim i dynamicznym basie.
Co doradzicie ??
Co polecacie do zestawu:
Ampli Onkyo TX-NR 616
Głośniki Quadral Quintas 5000 RII
salon ma około 26m2 przy czym na jednej stronie mamy okno balkonowe i skos z drugiej otwarty hall i kuchnię
Obecny sub po uruchomieniu autokalibracji audyssey ustawiany był na -4 przy ustawieniu jego potencjometru praktycznie na 0.
Moim zdaniem był za mocny do mojego pomieszczenia. Przez co wydobywający się z niego bas był dla mnie lejący się, bez żadnego kicku.
Przestawiałem go w rózne miejsca i próbowałem różnych poziomów regulacji głośności na jego potencjometrze. Efekty były marne
W związku z powyższym szukam czegoś mniejszego, o szybkim i dynamicznym basie.
Co doradzicie ??