Pomoc w wyborze Philips 37PFL8404H czy Sony KDL-37W5740

Calvados

New member
Witam, proszę o pomoc w wyborze telewizora. Niestety nie siedzę za bardzo w temacie i dlatego proszę o opinię „fachowców”.
W tej chwili mam dwóch faworytów:
Sony KDL-37W5740
Philips 37PFL8404H
O obydwu modelach słyszałem, a raczej przeczytałem wiele ciepłych słów i szczerze mówiąc nie wiem na który się zdecydować?

Proszę zatem o opinię, który z nich lepiej będzie się sprawował podłączony do cyfrowej UPC z podstawowym dekoderem (w przyszłości zapewne zdecyduję się na wersję HD – w chwili obecnej wg. mnie UPC ma za słabą ofertę w tym przedmiocie).

Tak jak wspomniałem telewizor będzie używany głównie po telewizję cyfrową, a dodatkowo DVD.

Jeżeli w waszej opinii w mojej sytuacji lepszym wyborem będzie jakiś inny model telewizora bądź inny rozmiar matrycy to również proszę o sugestie.

Aby ułatwić wydanie opinii podaję następujące informacje:

Wymiary pokoju - mniej więcej 4,5x4 m
Preferowana wielkość matrycy – 37 (być może 32)
Preferowane marki – Sony/Philips (odpada niestety Samsung – współużytkownik ma nieprzezwyciężalną awersję do tej maki)
Jaka odległość od ekranu – 2,5-3 m.
Jakie urządzenia do podłączenia – tel. cyfrowa UPC; DVD, w bliskiej przyszłości jakiś kombajn multimedialny typu Popcorn Hour, w dalszej (rok, półtora) Blu-Ray
Jaka klasa cenowa – około 3000 PLN
Więcej oglądasz w dzień czy w nocy – i w dzień i w nocy
Jakie masz nasłonecznienie pokoju – południe
Ile osób zasiada przed telewizorem ~3
Oglądasz przy włączonym świetle czy bez światła – raczej włączone
Ma stać czy wisieć – stać
Czy ma być HD Ready czy Full HD – Full HD
Jaki masz ulubiony program – sport
Czego oczekuję – dobrej jakości obrazu – jak najmniej pikselozy

Mimo, że w tej chwili nie mam dekodera HD i Blu-Ray’a chciałbym żeby telewizor sprawdzał się również w tych dziedzinach.

Wszelkie opinie mile widziane.

Do góry