Pomoc w wyborze LED 40 cali do ~1600zł

mnick

New member
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 4,5 x 3,5m
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? siedzę na wprost, leżę bokiem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wiesieć, jest już uchwyt zamontowany zgodny ze standardem
6. Jak słońce świeci w pokoju? tv na przeciwko okna, pokój oświetlony, oglądam raczej wieczorami
7. Jaki masz obecnie telewizor? LE32A551 P2
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? czytnik usb? w tej cenie WIFI nie dorwę, więc nie wiem czy potrzebuję smarta
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? cyfrowy (ntc,pc)
10 .Jakie urządzenia? PC, galaxy s3 da radę bez kabla?
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-3
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Nie mam pojęcia
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Seriale z PC, teraz dojdzie NTC
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Raczej nie ma TV z Wi-Fi w tej cenie, LAN odpada
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? może dwie godziny w miesiącu coś przełącze z PC
16. Preferencje co do marki? Mam telefon Samsunga, płyną z tego jakieś korzyści? Jeżeli nie, to nie mam preferencji.
17. Preferencje co do wielkości? 40
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? ?
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorem
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? ~1500zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? Nie ta cena

Doszedłem do tego, że w zasięgu mojego portfela są dwa LEDy, UE40EH5000 oraz jego starszy brat UE40D5000, no właśnie - starszy, ale według wielu opinii lepszy, lepiej wyposażony... Na który model się zdecydować? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc Dodam, że LE32A551 był dla mnie w zupełności wystarczający, a dopłacać do lepszych modeli nie widzę sensu - zawsze będą lepsze modele, a TV nie jest aż takim istotnym elementem. Niemniej jednak, chciałbym aby wybór był najlepszy z możliwych. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

przemo73

New member
Bez reklam
Za chwilę wszyscy zarzucą Tobie że do takich warunków to 40" za małe. Ja też tak powiem ;)
Jeszcze nie tak dawno w nowej biedronie w Łodzi były do kupienia Philipsy serii 3 w 46 calach za 1499 zeta. W tą przekątną bym celował.

Send from my Nokia 5110

mnick

New member
Powiem tak, w drugim pokoju mam plazmę 50cali, z której korzystam od czasu do czasu. Ten TV służył będzie do obejrzenia kilku seriali w tygodniu, czasem jakiś film. Obecne 32 wystarcza, a 40 cali byłoby już luksusem. :)

Do góry