Pomoc w wyborze - ampli + wzmacniacz

Kieziu

Banned
Witam wszystkich,

Kolumienki kupione - a jest planowany kolejny przypływ gotówki. Z uwagi na to, iż mój ampli nie posiada najnowszych standardów audio, zwracam się do Was z pytaniem: jaki amplituner możecie polecić do napędzenia kina domowego? Głośniki są takie jak w podpisie. Również rozważam zakupienie dodatkowego wzmacniacza tylko stereo na frontów, aby posłuchać sobie fajnie samej muzyki...

Nie wiem, czy uda mi się zmieścić, ale chciałbym przeznaczyć na ampli i jakiś sensowny wzmacniacz 4-4,5 tys. zł.

Czy może jednak zdecydować się na porządny amplituner np. Marantz 5007 lub 6007? Czy będzie pasował "charakterystyką" do MA BX5?

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wg mojej skromnej opinii zeby kupic cos sensownego za te kwote ( wzmak i amplituner ) to za malo chyba ze patrzec na uzywki...

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Marantz 5007 jest teraz ciekawą opcją. Chodzą po koło 2500zł. Do tego porządny wzmacniacz i będzie miał stereo na dużo lepszym poziomie niż z amplitunera KD.

Kieziu

Banned
I chyba będę musiał dozbierać. Sprzedawca u którego słuchałem MA BX5 zaproponował do stereo REGA-Brio R. Wykracza stanowczo ponad budżet, ale chyba najpierw zdecyduje się na niego a potem na jakiś amplituner np. Marantz 5007. Co sądzicie o takim połączeniu?

Ostatnia edycja:

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jeśli na razie Ci wystarczy amplituner który posiadasz to możesz zacząć od zakupu wzmacniacza. Jeśli masz możliwość to wybierz się na odsłuch i go posłuchaj.

Do góry