Pomoc w wyborze 55"

Pawel_83r

New member
Witam.
Chciałbym prosić o pomoc w wyborze jednego z trzech modeli 55" TV.
Będzie mi on służył do oglądania filmów na Blu-R ( i PenDrive) oraz do sportu przez Canal+ Sport HD:
zastanawiam się między trzema "budżetowymi" modelami:

SHARP LC-55CFE6352
LG 55LF592V
Thomson 55ua6406
[FONT=&quot]
Przeszperałem fora internetowe w poszukiwania testów i ocen tych modeli, niestety, nawet na zagranicznych stronach nie ma za wiele. Pewnie dla tego, że to właśnie budżetowe modele...
Liczę na to , że może ktoś z was ma wiedzę lub doświadczenie na temat w/w modeli.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

[/FONT]

racuh

Banned
Witam.
Chciałbym prosić o pomoc w wyborze jednego z trzech modeli 55" TV.
Będzie mi on służył do oglądania filmów na Blu-R ( i PenDrive) oraz do sportu przez Canal+ Sport HD:
zastanawiam się między trzema "budżetowymi" modelami:

SHARP LC-55CFE6352
LG 55LF592V
Thomson 55ua6406
[FONT=&quot]
Przeszperałem fora internetowe w poszukiwania testów i ocen tych modeli, niestety, nawet na zagranicznych stronach nie ma za wiele. Pewnie dla tego, że to właśnie budżetowe modele...
Liczę na to , że może ktoś z was ma wiedzę lub doświadczenie na temat w/w modeli.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

[/FONT]

Dlaczego akurat te? Jedyny budżetowy 55" jaki widziałem i jest godny uwagi to Panasonic CS320, tylko, że jego cena dochodzi do prawie 3tys. A nie lepiej lepszą 50"?

magwap

New member
ja ze swojej strony mógłbym Ci polecić , żebyś rozejrzał się trochę jeszcze za samsungiem. Świetna Jakość i nie tak wysoka cena.
Sam mam 2 tv w domu od nich i jestem zadowolony.

Pawel_83r

New member
Prawdę mówiąc to dlateego własnie , że są poniżej 3000 zł .
LG do kupienia za 2300
Sharp - 2600
Thomson- 2900

Dlatego biorę te modele do rozwagi.

55" ponieważ odległość oglądania od TV około 4m, a na większy to już kompletnie mnie nie stać :(

a ten PAnasonic taki lepszy własnie ? to jego warto kupić ?

Pawel_83r

New member
Co do Samsunga to mam mieszane uczucia. Wiem, że mają dobrą pracę z filmami USB, ale sam miałem samsung przez 5 lat i zaraz po gwarancji zaczął mi się wieszać i restartować bez powodów, a zmiana softu nic nie dała. Także biorąc pod uwagę fakt, że Samsungi są raczej droższe o przynajmniej 25 % od innych producentów przy tych samych parametrach, postanowiłem dać szansę innej marce przy zakupie nowego TV :)

racuh

Banned
Panasonica oglądałem w sklepie ale model 65cali i wyglądało to całkiem przyzwoicie.

Samsungi są zazwyczaj tańsze.

Zerknij sobie też na LG 55LF652V.

Jest jeszcze jedna opcja, możesz wspierać polskką gospodarkę i za ok 2300 kupisz Kruger&Matz

Ostatnia edycja:
Do góry