Witam,
Bardzo proszę o pomoc przy wyborze TV.
Postaram się sprecyzować wymagania i opisać to, co udało mi się dotychczas ustalić.
Najpierw ograniczenia :
-Rozmiar matrycy : 49 Cali (szerokość tv nie może przekroczyć ~109 cm -> zabudowa mebli nie pozwala na więcej)
-Cena ~ 4000 zł możemy to nagiąć max 300-400 zł (wiadomo że 3500 to już idealnie)
-Użytkowanie : NC+ (mediabox+ HD recorder), PS4. O ile to istotne to oglądam sporo meczów NBA.
Po przeczytaniu kilku tematów oraz przejrzeniu testów wyłania się dwóch popularnych kandydatów
-Samsung 49MU7002
-Sony 49XD8005
Porównywałem oba w sklepie i Sony wydawał się świecić "ładniejszymi" kolorami. Jednak takie porównywanie TV w markecie to o d*** rozbić...
Trzeci model (zaproponowany przez użytkownika tego forum)
-Philips PUS7502
Jak się dowiedziałem, że pacjent ma już 100hz matrycę, to już cały chodzę
:bober:
Telewizora nie widziałem na żywo, ale mam podstawy by wierzyć na słowo.
Jedyny minus ma 110 cm szerokości -> trzeba będzie nagiąć trochę dla niego rzeczywistość
Zastanawiam się teraz tylko nad jednym : czy nie pominąłem czegoś jeszcze?
Czy zachwyt nad Philipsem jest słuszny?
Bardzo proszę o pomoc przy wyborze TV.
Postaram się sprecyzować wymagania i opisać to, co udało mi się dotychczas ustalić.
Najpierw ograniczenia :
-Rozmiar matrycy : 49 Cali (szerokość tv nie może przekroczyć ~109 cm -> zabudowa mebli nie pozwala na więcej)
-Cena ~ 4000 zł możemy to nagiąć max 300-400 zł (wiadomo że 3500 to już idealnie)
-Użytkowanie : NC+ (mediabox+ HD recorder), PS4. O ile to istotne to oglądam sporo meczów NBA.
Po przeczytaniu kilku tematów oraz przejrzeniu testów wyłania się dwóch popularnych kandydatów
-Samsung 49MU7002
-Sony 49XD8005
Porównywałem oba w sklepie i Sony wydawał się świecić "ładniejszymi" kolorami. Jednak takie porównywanie TV w markecie to o d*** rozbić...
Trzeci model (zaproponowany przez użytkownika tego forum)
-Philips PUS7502
Jak się dowiedziałem, że pacjent ma już 100hz matrycę, to już cały chodzę
Telewizora nie widziałem na żywo, ale mam podstawy by wierzyć na słowo.
Jedyny minus ma 110 cm szerokości -> trzeba będzie nagiąć trochę dla niego rzeczywistość
Zastanawiam się teraz tylko nad jednym : czy nie pominąłem czegoś jeszcze?
Czy zachwyt nad Philipsem jest słuszny?