Witam,
Proszę forumowiczów o pomoc w doborze TV jak w temacie, poniżej odpowiadam na pytania pomocnicze.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 3 x 6 [m]
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? roznie ok 3 m,
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1, 2, 3 ,4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? również bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? duze okno w, jasny pokój
7.Jaki masz obecnie telewizor ? 32 cale sony 32ex500 - 100% satysfakcji
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? podstawowe złącza hdmi x 2 lub wiecej, wyraźdny naturalny superpłynny obraz (sport, mecze, - idealnie) jak najlepsza jakosc 2d
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? cyfrowy naziemny
10.Jakie urządzenia ? PC, moze galaxys3, sporadycznie konsola
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 2-5
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? rożnie (cała rodzina) ja sport, filmy
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? raz na czas moze kolega wpadnie z konsola ale wtedy powinien byc wypas
16.Preferencje co do marki ? nie
17.Preferencje co do wielkości ? nie mniej niż 46 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? wszelkie niedoskonalosci widoczne golym okiem, problemy z plynnoscia, rozmazujaca sie piłka, przejaskrawione nienaturalne kolory
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? tak i tak musi byc dobrze
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? jesli jest dobry tv spelniajacy moje wymagania za 2500 to ja chętnie, jesli trzeba dac 3000 ok, maksymalnie 3500- to juz wypas powinien byc pod kazdym wzgledem.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie musi posiadac jesli bedzie jako dodatek to pasywne - absolutnie niechce doplacac za 3d chyba ze kwoty rzedu 100, 200
Z góry dziekuje za sugestie.
pozdrawiam
Proszę forumowiczów o pomoc w doborze TV jak w temacie, poniżej odpowiadam na pytania pomocnicze.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 3 x 6 [m]
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? roznie ok 3 m,
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1, 2, 3 ,4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? również bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? duze okno w, jasny pokój
7.Jaki masz obecnie telewizor ? 32 cale sony 32ex500 - 100% satysfakcji
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? podstawowe złącza hdmi x 2 lub wiecej, wyraźdny naturalny superpłynny obraz (sport, mecze, - idealnie) jak najlepsza jakosc 2d
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? cyfrowy naziemny
10.Jakie urządzenia ? PC, moze galaxys3, sporadycznie konsola
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 2-5
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? rożnie (cała rodzina) ja sport, filmy
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? raz na czas moze kolega wpadnie z konsola ale wtedy powinien byc wypas
16.Preferencje co do marki ? nie
17.Preferencje co do wielkości ? nie mniej niż 46 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? wszelkie niedoskonalosci widoczne golym okiem, problemy z plynnoscia, rozmazujaca sie piłka, przejaskrawione nienaturalne kolory
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? tak i tak musi byc dobrze
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? jesli jest dobry tv spelniajacy moje wymagania za 2500 to ja chętnie, jesli trzeba dac 3000 ok, maksymalnie 3500- to juz wypas powinien byc pod kazdym wzgledem.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie musi posiadac jesli bedzie jako dodatek to pasywne - absolutnie niechce doplacac za 3d chyba ze kwoty rzedu 100, 200
Z góry dziekuje za sugestie.
pozdrawiam