Witam,
Nie jestem zbytnio zorientowany czy dobry dzial wybralem, ale do rzeczy.
pare dni temu zadzownil do mnie konsultant z UPC, i namowil mnie na zmiane telewizji na cyfrowa.
Ze wzgledu na to ze wszystkie filmy/seriale ogladam na komputrze, to telewizor zszedl na drugi plan dosc dawno i sluzy obecnie jako usypiacz . Dlatego nigdy sie tym sprzetem nie intersowalem. Tak wszyslo ze teraz jest to starty, maly CRT.
Ze wzgledu na to ze dalem sie namowic na ta telewzije, postanowilem wkoncu kupic nowy TV.
Nie mam bladego pojecia co wybrac LCD czy plazme. Do tego by sie tez przydal jakis tani odtwarzacz BlueRay ze zlaczem USB zeby dalo sie ogladac seriale i filmy w HD.
Cena jaka chcialbym na to wydac to jakies 2500zl (w razie czego moge dorzucic pare stowek, jezeli by bylo warto).
To jak pomozecie?
PS. TV + BlueRay wolabym zakupic w jakis sklepie internetowym, gdyz w przyszlym tyg nie mam zbytnio czasu na latanie po sklepach.
EDIT:
Nie jestem zbytnio zorientowany czy dobry dzial wybralem, ale do rzeczy.
pare dni temu zadzownil do mnie konsultant z UPC, i namowil mnie na zmiane telewizji na cyfrowa.
Ze wzgledu na to ze wszystkie filmy/seriale ogladam na komputrze, to telewizor zszedl na drugi plan dosc dawno i sluzy obecnie jako usypiacz . Dlatego nigdy sie tym sprzetem nie intersowalem. Tak wszyslo ze teraz jest to starty, maly CRT.
Ze wzgledu na to ze dalem sie namowic na ta telewzije, postanowilem wkoncu kupic nowy TV.
Nie mam bladego pojecia co wybrac LCD czy plazme. Do tego by sie tez przydal jakis tani odtwarzacz BlueRay ze zlaczem USB zeby dalo sie ogladac seriale i filmy w HD.
Cena jaka chcialbym na to wydac to jakies 2500zl (w razie czego moge dorzucic pare stowek, jezeli by bylo warto).
To jak pomozecie?
PS. TV + BlueRay wolabym zakupic w jakis sklepie internetowym, gdyz w przyszlym tyg nie mam zbytnio czasu na latanie po sklepach.
EDIT:
- odległość od ekranu? -3m
- jak słońce świeci w pokoju? - okna sa na wschod, natomiast drzwi od drugiego pokuju na poludnie, przez ktore tez wpada swiatlo.
- Jak duży jest pokój? ok. 7x4
- jaki masz obecnie telewizor? 21"
- jakie programy najczęściej oglądasz? - trudno zdefiniować
- więcej oglądasz w dzień czy wieczorem ? wieczorem
- preferowana wielkość telewizora? 37-42"
- preferowana marka? - brak (dobrze jakby TV i BlueRay byly tej samej marki)
- czego nie lubisz w telewizorach? - trudno zdefiniować
- jakie urządzenia będą podłączone? - BlueRay, HTPC
- ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? - 100/0
- jakimi złączami? - HDMI/USB/
- jaki masz sygnał? - HD
- ile programów HD? - ~80
- ma stać czy wisieć? -stac
- jaka klasa cenowa? - ok 2500
Ostatnia edycja: