Połączenie komputer - TV na odległość

hawk70

New member
Mam takie pytanko. Cały czas kombinuję nad najsensowniejszum rozłożeniem sprzętu. W laptopie nie mam wyjścia DVI ani tym bardziej HDMI i nic na to nie poradzę. Za to w blaszaku w drugim pokoju (około 5 metrów w linii prostej a 10 po zakosach więc za daleko na ciągnięcie kabla). Wymarzyłem sobie urządzenie, które z jednej strony wepnę do Telewizora przez HDMI lub Component lub DVI a w z drugiej podłączę do kompa i będę z niego mógł oglądać filmy w HD (przez blutooth czy wi-fi). Opcją jest sam dysk twardy czy przenośne urządzonko, na które mógłbym zgrać filmy i podłączyć do TV. Nie muszę dodawać, że niekoniecznie mile widziane jest, żeby kosztowało tyle co snazzio i reszta bo niestety mój portfel przez ostatnie czasy ostro się skórczył. Może ktoś będzie miał jakiś pomysł w tym temacie?

Ostatnia edycja:

hawk70

New member
To jak to sensownie połączyć z telewizorem. Przez jakie łącze? Nazwy tych łącz, które tam widać nie sugerują aby można było uzyskać z tego przyzwoitą jakość. Bo poza tym wygląda OK (cena ciut duża ale jak rozumiem w necie można znaleźć taniej niż 796PLN).

Piopio

New member
Łączysz z kompem poprzez zwykłą sieć albo Wi-Fi. I na tym polega cały bajer.
Ale za półroku ten Pinnacle będzie wart połowę ceny albo go przestaną produkować ...
Największy feler to brak obsługi, nie dość, że tekstów TXT to jeszcze polskich liter.

pzdr

Do góry