Podłączenie TV jako centralny w KD

SNiP3R

Member
Panowie i Panie, oto me pytanie:

x930c-inputs-back-large.jpg

Tu jest przykład WEJŚĆ w modelu 65x9305c.
Czy jeśli podłączę do któregoś z wejść audio od amplitunera pre-out jako center channel to będzie mi TV grać jako kanał centralny z kina domowego?
Jeśli tak, to czy głośnością będzie sterować amplituner czy osobno będę musiał go regulować pilotem od TV?

SNiP3R

Member
He? Nie, chciałem tylko wykorzystać TV jako głośnik centralny, a obraz przez HDMI normalnie do TV... chyba że tak po prostu nie idzie?

Rafal7

Banned
Tak się nie da, ponieważ do żadnego wejścia hdmi nie jest przypisane analogowe wejście audio
Żeby to zadziałalo to musiałbyś podłączyć się pod av lub component w tv, przy tych wejściach działają analogowe wejścia audio.

slawko_23

New member
Bez reklam
Ale wtedy wybierasz wejście jako source/input albo analog albo hdmi. Jedno z drugim nie zagra. Albo będzie czarny obraz z Dźwiękiem albo po hdmi obraz i dźwięk.

SNiP3R

Member
Czyli krótko mówiąc nie wykorzystam tego TV jako głośnika centralnego? Pytam, bo ma świetne audio jak na TV i mi by to pasowało...

SNiP3R

Member
To teraz inaczej: jak maksymalnie najlepszą jakość obrazu można przesłać przez component? 1080p? Pewnie o 4k to mogę zapomnieć XD

Do góry