podłączenie przez hdmi n-ki z dwoma odbiornikami

jerson5s

New member
witam
mam pytanko . czy wykorzystując rozdzielacz sygnału HDMI [jak niżej ] , da się podłączyć do n-ki dwa odbiorniki . no i czy na tych dwóch będzie obraz

Attachments

• hdmi_rozdzielacz_2p.jpg
    hdmi_rozdzielacz_2p.jpg
    11,6 KB · Wyś: 651
Ostatnia edycja:

JackS.

New member
Bez reklam
witam
mam pytanko . czy wykorzystując rozdzielacz sygnału HDMI [jak niżej ] , da się podłączyć do n-ki dwa odbiorniki . no i czy na tych dwóch będzie obraz

Nie. Do tego potrzeba splittera HDMI z obsługą HDCP, takiego jak na przykład nSplitter Pro.

crony

Member
podłacze sie do tematu, (szukałem na forum, ale to jak szukać igły w stogu siana) czy możliwe jest podłaczenie dwóch dekoderów pod jedną antene n TV i ogładanie dwoch róznych programów na dwoch róznych telewizorach? jesli tak to czy wystarczy poprostu dokupic tylko drugi dekoder czy trzeba jakieś rozgałęzniki?

pkomp

New member
tak bo w antenie jest zwykły sygnał coś ala internetowy - tym co oglądasz zarządza dekoder - zreszta tak się przeciez robi multiroom - jeden kabel kilka dekoderów

sonic01

New member
Mam tuner N-ki podłączony kablem HDMI do TV w pokoju a chciałbym jeszcze podłączyć go kablem SCART do urządzenia Video Sender który bezprzewodowo przekazuje sygnał audio i video do TV w sypialni żeby tam też móc oglądać N-kę (wiem że na obu TV będzie ten sam kanał). Mam tak podłączony tuner Polsatu i działa mi to a jak N-kę podłączyłem w ten sposób to mimo że na tunerze N-ki przełączam klawiszem RES to na euro nie podaje sygnału. Jak to zgrać, czy jeszcze coś trzeba w tunerze ustawić ?

Do góry