Podlaczenie Lg 47lm640s + Denon AVR 1306 + DVD

fxd

New member
Witam,
Moze to i proste pytanie, ale mam dylemat(badz nie wiem jak) .

Jak najlepiej podlaczyc TV / DVD / Amplituner.

TV - LG47LM640S -0032.jpg - fxxd - Chomikuj.pl

DVD - LG BD660 / http://s6486.chomikuj.pl/ChomikImag...btld4FeRBIdoBAhEwQ_fv8k2zlJI7ImKU1yAWtnM&pv=2
badz Denon 1740

Amplituner - Denon AVR 1306 - brak HDMI.
Denon,3735968189.jpg
Denon.jpg - fxxd - Chomikuj.pl - tak wyglada tyl Ampli.

Denon,3735968189.jpg

url
Glosniki - Wharfedale CRYSTAL 40/10/CEN

Z Tv wychodze optycznym do amplitunera.
Amplituner podpinam czinczem do DVD.
Z DVD lece HDMI do TV . .

Czy dobrze rozumuje ?

Z TV mam przejsciowke - Z AV1 na EURO pozniej podpinam EURO ---> czincz i do wzmacniacza lecz nic nie slychac :/

Jesli moze ktos lopatologicznie wytlumaczyc. jak to spiac ;-)
Dzieki ;-)

Ostatnia edycja:

Krzaku666

Banned
Tak ma być jak napisałeś, tylko jeszcze ważna konfiguracja urządzeń...

Dzwięk z TV jest po optyku więc ne bardzo rozumiem po co są te przejściówki z ze Scarta jakieś...

spinacz66

New member
Bez reklam
a nie lepiej odtwarzacz szczepić optykiem z amplifem zamiast tv bo ten denon nie posiada wejść hdmi jak dobrze rozumiem to LG z denonem masz sterofonicznie teraz spięty.a jak puścisz optykiem to wzmacniacz ci będzie dekodował DD i DTS ja tak samo mam u siebie

Ostatnia edycja:

spinacz66

New member
Bez reklam
jak zepniesz LG i Denona optykiem ustaw w LG Bitstream w ust.dźwięku cyfrowego wtedy dekodery hd dekodował bedzie do postaci dts

fxd

New member
Krzaku - SCart - bo nie mam jeszcze optyka. ;-)) ale to nie trykalo (SCART) ;-)

Na chwile obecna - spiete TV wyjscie sluchawkowe ---> mini jack na czincz do wzmaczniacza. DVD czincz pod wzmacniacz.

Jak tylko dam rade wyjsc z domu :// to podjade i kupie optyka i podepne optykiem wszystko;-) TV / Amp i AMp DVD

Lecz jesli chodzi o ustawienie AMP to :// masakra . .instrukcji w j. polskim brak :D meczesie z EN ;-) heheh ;-)
Dzieki za info ;-)

Do góry