Witam,
Posiadam telewizor Panasonic TX-32PS12 i chcialem podlaczyc do niego laptopa aby moc ogladac filmy.
W sumie to probowalem podlaczac 3 rozne laptopy w roznych konfigruacjach.
1.
Laptop Sony Vaio - konwerter VGA - do s-video (jeden zolty kabelek, karta intel) - za pomoca zlacza SCART oraz zwyklego czinczowego wyjscia. W tej konfiguracji mam sygnal na ekranie ale sa to skaczace kreski - nic nie widac - nie wiem jak to przestawic w karcie graficznej (intel) poniewaz nie wykrywa mi go jako TV a jako monitor.
2.
Laptop Dell - wyjscie VGA do s-video (karta intel)- brak sygnalu
3.
Laptop Acer z wyjsciem s-video i vga (karta n-vidia)
probowalem na dwoch i nic
i zwyklym s-video i na przejsciowce VGA do s-video - zero sygnalu
Mam jescze kabel VGA -> RGB - teraz czekam na koncowke Scart to TV do ktorej bede mogl podlaczyc owy kabel i podczepic pod TV - moze to zadziala?
jakies sugestie?
z gory dziekuje
pozdrawiam
Tomek
Posiadam telewizor Panasonic TX-32PS12 i chcialem podlaczyc do niego laptopa aby moc ogladac filmy.
W sumie to probowalem podlaczac 3 rozne laptopy w roznych konfigruacjach.
1.
Laptop Sony Vaio - konwerter VGA - do s-video (jeden zolty kabelek, karta intel) - za pomoca zlacza SCART oraz zwyklego czinczowego wyjscia. W tej konfiguracji mam sygnal na ekranie ale sa to skaczace kreski - nic nie widac - nie wiem jak to przestawic w karcie graficznej (intel) poniewaz nie wykrywa mi go jako TV a jako monitor.
2.
Laptop Dell - wyjscie VGA do s-video (karta intel)- brak sygnalu
3.
Laptop Acer z wyjsciem s-video i vga (karta n-vidia)
probowalem na dwoch i nic
Mam jescze kabel VGA -> RGB - teraz czekam na koncowke Scart to TV do ktorej bede mogl podlaczyc owy kabel i podczepic pod TV - moze to zadziala?
jakies sugestie?
z gory dziekuje
pozdrawiam
Tomek