Podłączenie głośników Watson 5.1 do amplitunera

ivaneh

New member
Witam

Chciałbym zapytać czy uda mi się podłączyć głośniki 5.1 Watsona z kablami i wejściami jak na załączonych zdjęciach do amplitunera z tyłem jak na zdjęciach. Po połączeniu chciałbym to wszystko podłączyć do tv za pomocą złącza SPDIF. Czy takie coś jest możliwe z tym sprzętem? Czy po podpięciu do tv będzie wszystko działać i uzyskam dźwięk 5.1?
Jeśli podobne tematy już były (a zapewne były) to przepraszam. Chcę jednak uzyskać konkretnej odpowiedzi co do wymienionego sprzętu. Pozdrawiam
EDIT: Albo ewentualnie - jakby podłączyć dekoder od kablówki normalnie przez hdmi do tv, a dźwięk podpiąć kablem Coaxial z dekodera do ampli to powinno być ok? I zostaje pytanie czy te głośniki z tym subem będą działać?
e3458f448e654.jpg.html

c49b7e63904a2.jpg.html

Ostatnia edycja:

ivaneh

New member
Ponieważ nie ma zbyt wielu odpowiedzi, zadam inne pytanie - czy taki zestaw głośnikowy - 5 satelit oraz subwoofer z takim panelem tylnym, będę w stanie podpiąć do jakiegokolwiek amplitunera i uzyskać dźwięk 5.1 ? Nie kupiłem jeszcze ampli, sam nie wiem co wybrać, a te głośniki mogę mieć od znajomego w bardzo okazyjnej cenie. Dlatego będę wdzięczny za jakiekolwiek odpowiedzi tudzież wskazówki czy warto wziąć te głośniki.

MKa11

New member
Jeśli nie podasz modelu ani zdjęć to nikt nie będzie zgadywał.
Znając tę wynalazkową "markę" to raczej będzie wymagane wyjście 5.1 z ampli, bo raczej to są głośniki aktywne.

ivaneh

New member
Są zdjęcia. Czy tylko ja je mogę otworzyć?

EDIT: Najwyraźniej nie mogę dodać linka bo nie mam 5 napisanych postów. Świetny system.

zapodaj.net/c49b7e63904a2.jpg.html

Ostatnia edycja:

MKa11

New member
Oczywiście, że system jest świetny, mniej spamu.
Jest dokładnie jak pisałem, ampli musi mieć wyjście 5.1.
Jeżeli te głośniki kosztują więcej niż 30 zł to nie warto na nie tracić czasu.

Do góry