Witam,
Jestem szczęśliwą posiadaczką kina domowego DENON (DVD 1740, amplituner AVR1610) i głośników WHARFEDALE Vardus 250 z subem) a jednocześnie totalnym laikiem w tej dziedzinie.
Kable głośnikowe udało mi się podpiąć i działają (to cud
). Natomiast mam problem z podłączeniem dvd do amplitunera.
Zgodnie z tym co sugerował pan w sklepie podłączenie obecnie wygląda tak:
DVD-TV przez HDMI
DVD-amplituner przez Coax
amplituner - dekoder N przez optyczny
TV-dekoder N przez HDMI.
I kurcze coś jest nie tak, bo filmy się wyświetlają, a i owszem, tylko że głos ciągle mam z głośnika tv. Natomiast radio działa bez zarzutu i gra w głośnikach.
Zaczynam rwać włosy z głowy, bo jak zaczęłamm czytać instrukcję obsługi to stwierdziłam, że nic a nic z tego nie rozumiem i jestem chyba troszkę "opóźniona". Dla kogo oni to piszą
))
Proszę jeśli ktoś wie co zrobiłam nie tak to niech poradzi.
Bo straciłam już wiarę w swoją inteligencję
Jestem szczęśliwą posiadaczką kina domowego DENON (DVD 1740, amplituner AVR1610) i głośników WHARFEDALE Vardus 250 z subem) a jednocześnie totalnym laikiem w tej dziedzinie.
Kable głośnikowe udało mi się podpiąć i działają (to cud

Zgodnie z tym co sugerował pan w sklepie podłączenie obecnie wygląda tak:
DVD-TV przez HDMI
DVD-amplituner przez Coax
amplituner - dekoder N przez optyczny
TV-dekoder N przez HDMI.
I kurcze coś jest nie tak, bo filmy się wyświetlają, a i owszem, tylko że głos ciągle mam z głośnika tv. Natomiast radio działa bez zarzutu i gra w głośnikach.
Zaczynam rwać włosy z głowy, bo jak zaczęłamm czytać instrukcję obsługi to stwierdziłam, że nic a nic z tego nie rozumiem i jestem chyba troszkę "opóźniona". Dla kogo oni to piszą

Proszę jeśli ktoś wie co zrobiłam nie tak to niech poradzi.
Bo straciłam już wiarę w swoją inteligencję