Pobór prądu przez PS3

Whiplash

New member
Bez reklam
Dawno minely czasy kiedy konsola pobierala tyle pradu co dobry PC. PS3 slim podczas gry potrzebuje ok 90w. czego potwierdzeniem sa testy.
PlayStation 3 Slim - nowsza i lepsza. PS3: testy, pobr prądu. Benchmark.pl

Ale mam pytanie ,o ile pobor pradu w grach jest zrozumialy ,trzeba to wszytko liczyc to dlaczego PS3 podczas ogladania filmow DVD/BD ciagnie az 80w kiedy zwykly czytnik BD zadowala sie 20w. ?
Myslem nad pozbyciem sie czytnika BD i zostawienia tylko konsoli ale teraz zaczalem sie wachac..

yarcoos

New member
Z calym szacunkiem; czy na zime wylaczasz lodowke i trzymasz zywnosc na balkonie?
60 wat wiecej przez dwie godziny (tyle zakladam trwa film) dwa, trzy razy na tydzien (tyle max zakladam ogladasz tygodniowo blurejkow) to naprawde nie sa kolosalne sumy...

Matko, sezon ogorkowy sie zaczal :p

Whiplash

New member
Bez reklam
Z calym szacunkiem ,nie mam balkonu hehe. Nie chodzi mi o to ze rachunki wzrosna tylko o fakt dlaczego Ps3 potzrebuje 3x tyle pradu niz stacjonarny czytnik BD ?

vasyndrom

New member
ty chyba nie masz wiekszych problemow niz ciekawosc dlaczego ps3 bierze tyle pradu. odpowiedz masz podana jak na talerzu i pomysl co ma w swoim wnetrzu ps3 i musi to zasilic a nie ma tego zwykly odtwarzacz bd?

Do góry