Pmożecie kupić telewizor? do 1800zł

yaro09

New member
Witam, jestem tu nowy. Zakładam temat drugi raz, bo za pierwszym razem wybrałem zły dział i na wstępie dostałem osta :)

Znajomy z innego forum polecił mi te forum twierdząc, że tutaj na pewno znajdę pomoc. Więc postanowiłem zapytać :)

Mam zamiar kupić TV. Najpierw chciałem duży 40/42. Potem pomyślałem, że do mojego pokoju 4 x 4,5m wystarczy mi 32 cale. Jednak po obejrzeniu tego rozmiaru w sklepie, uznałem że będzie za mały. Więc 37 cali będzie w sam raz.
Reszta info:

1. Odległość od ekranu? 3-4 m
2. Jak słońce świeci w pokoju? Za TV
3. Jak duży jest pokój? 4x4,5
4. Preferowana technologia: NIE MAM POJECIA
5. Jaki masz obecnie telewizor? NIE MAM
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? Filmy, Sport, Top Gear, Discovery
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: dzień i wieczór
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? przy świetle
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? ostry CHYBA
10. Matryca błyszcząca czy matowa? NIE WIEM
11. Preferowana wielkość telewizora? 37
12. Preferowana marka? NIE WIEM
13. Czego nie lubisz w telewizorach? NIE WIEM
14. Jakie urządzenia będą podłączone? CYFROWY POLSAT, KOMPUTER
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń?
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? z kątów bocznych
17. Czy ważne jest wifi ?mile widziane
18. Czy będziesz korzystać z widgetów? nie
19. Czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora ? NIEKONIECZNIE
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? NIEKONIECZNIE
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami ? tak
22. Ma mieć 3D? Niekoniecznie
23. Ma mieć slot na karty SD ? NIEKONIECZNIE
24. Ma mieć tuner DVB-T? NIE WIEM
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? nie wiem
26. Jaki masz sygnal? będzie chyba cyfrowy polsat
27. Ile programów HD? ok. 20
28. Ma stać czy wisieć? stać
29. Rozdzielczość: full hd
30. Na czym najbardziej Ci zależy: jakość obrazu, brak smużenia, odtwarzanie filmów przez USB w różnych formatach (mkv np) z napisami, równomierne podświetlenie, dobre odwzorowanie kolorów i czerni,
31. Ile osób ogląda: 1-2
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ok 3h , w weekendy ok 4h
33. Jaka klasa cenowa ? max. 1800

Także widzicie, sam niewiele wiem co i jak..
Będę brał chyba multiroom hd w polsacie. więc będę miał parę kanałów hd. do tego chcę mieć ładny obraz na zwyklej telewizji. i chcę mieć możliwość połączenia go z komputerem, ewentualnie jakiś film z pendriva odpalić, nie wiem na jakiej zasadzie działa net w tv.
Pomożecie coś?
Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Kleofas11

Active member
Bez reklam
1. Odległość od ekranu? 3-4 m
14. Jakie urządzenia będą podłączone? CYFROWY POLSAT, KOMPUTER
17. Czy ważne jest wifi ? mile widziane
27. Ile programów HD? ok. 20
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami ? tak
22. Ma mieć 3D? Niekoniecznie
33. Jaka klasa cenowa ? max. 1800

Taka odległość od ekranu i jednocześnie podłączona do niego TV cyfrowa to raczej ... 42-cale.

Telewizory LED 42 od 12 do 1900 - Ceneo.pl Jest tylko 7 modeli TV LED (do 1900 zł), ale chyba żaden z wbudowanym modułem Wi-Fi.
Polskie napisy z USB też nie wiem czy we wszystkich modelach są możliwe.

Ostatnia edycja:

yaro09

New member
Dzięki za zainteresowanie tematem :)
wiesz co do rozmiaru to większego niz 37 nie chcę bo będę oglądał z różnych miejsc, raz bliżej, raz dalej, wiec niech ten rozmiar zostanie.

co do napisów to tez nie jest koniczne.
słuchaj ja w ogole nie wiem czy mam brać lcd czy led czy 3d. po prostu chcę mieć dobry obraz + nieraz jakiś film z kompa czy pendriva. wifi tez nie jest koneiczne, bo wątpie zebym z tego częśto korzystał.

Kleofas11

Active member
Bez reklam
Ostatnia edycja:

Kleofas11

Active member
Bez reklam
Obydwa mają otwarte przeglądarki internetowe i przodują w temacie odtwarzania największej liczby plików z USB, ale nie mają 3D.
Jakość obrazu i ewentualne problemy tak naprawdę stwierdzisz tylko w warunkach domowych po dokładnym przetestowaniu wszystkich ustawień (kalibracja obrazu) i funkcji, a to subiektywne.

Wsio ryba ... kupując coś zawsze możesz oddać do sklepu w ciągu 10 dni (sklepy internetowe) bez podania przyczyny i dostaniesz pełny zwrot kasy, lub w ciągu 14 dni (jeśli np. kupisz w Media Markt - ale u nich trzeba jednocześnie coś kupić za minimum tę samą kwotę, a to już trochę gorsze rozwiązanie).

Ostatnia edycja:

yaro09

New member
wiesz w sklepie od sprzedawcy niewiele się dowiem. poza tym ceny są najczesciej droższe niż na necie. dlatego wolę spytać tu i kupić przez internet. ktoś jeszcze się wypowie?

yaro09

New member
Coś nie ma wielu chętnych... wydaje mi się ze jednak samsung jest minimalnie lepszy, ma więcej funkcji i jest ładniejszy. jest również droższy. dobrze mowie?

Do góry