Witam! Ostatnio mój znajomy planuje zakup nowego TV, no i kiedy tylko poradził się kilku znajomych... od razu przestał rozumieć czego naprawdę potrzebuje a czego powinien się wystrzegać Sprawa rozbija się głównie o opinie grupy zwolenników plazm oraz całej rzeszy zwolenników LCD. Celowo napisałem "grupy" i "rzeszy"... Nie tak dawno przeglądałem wyniki sprzedazy TV na świecie i co się okazuje? Ponad 100 mln sprzedanych TV LCD i tylko 13 mln TV Plazmowych. Oczywiście, ktoś powie że LCD występują także w mniejszych rozmiarach, co na pewno "nabija" wynik ale... o ponad 80 mln sztuk?????!!!!! No a jeśli to nie z tego powodu? To z jakiego? Patrząc całkiem obiektywnie czytałem tyle samo na temat tego, że plazmy się już nie wypalają ile na temat tego, że to bzdura i problem nadal jest taki jaki był. A jeśli to bzdury i plazmy są lepsze od LCD pod każdym względem? To dlaczego kolejne firmy wycofują się z ich produkcji? Po Sony zrobił to producent super paneli Kuro (teraz panele kupuje ponoć od Panasonika) a dzisiaj czytałem (źródło nowetrendy.pl), że Philips definitywnie kończy z plazmami. Co się dzieje? Lepsze czyli gorsze? Nic już nie wiem... a tym bardziej mój biedny znajomy, który szykuje się do zakupów. Pozdrawiam Was!