plazmy pioneera na matrycach samsunga ?????????

k0gi

New member
hej,

mam pytanie, bo na kolacji wczoraj pewien Pan, mający mocne interesy z Samsungiem, w trakcie dyskusji o LCD i Plazmach powiedział coś co mnie zdziwiło i mniewamże peirdzielił jak połamany,,, ale zobaczymy, twierdził że:

- matryce do plazm produkuje tylko samsung, NEC i B&O, że nawet pionieer robi swoje plazmy na matrycach samsunga, oraz że plazmy samsunga są absolutnie najlepsze i nic siędo nich nie umywa :confused: ????

i co???

JooP

New member
to prawda co mowil (czesciowo)
Ale akurat Pioneer wspolpracuje z NECiem ktorego ekrany sa zdecydowanie najlepsze na swiecie....
Pozdr

KKuba

New member
Bez reklam
Kompletna mitologia

Kolejny przykład zaklinania deszczu przez zwolenników Samsunga. :p Przydałoby sie nieco więcej prawdziwych informacji niż "psedo" faktów. Tak dla ilustracji dwa słowa o firmie Matsushita czyli Panasonic (która jak widać zdaniem auotorów powyższych postów nie produkuje plazm). Gwoli wyjaśnienia - nie mam plazmy, nie mam sprzętu Panasonic.
Za to zacytuję oficjalną informację prasową: "Matsushita Electric Industrial Co. zamierza zainwestować 160 mld jenów (4,38 mld zł) w budowę kolejnej, piątej już fabryki paneli plazmowych, tym razem mającej szanse być największą tego typu na świecie. Nowa inwestycja ma powstać w Amagasaki w prefekturze Hyogo. Firma planuje rozpoczęcie produkcji paneli latem 2007 roku. Plan budowy nowej fabryki może wskazywać na przewidywany przez zarząd Matsushity znaczny i gwałtowny wzrost zainteresowania ekranami plazmowymi. Obecnie koncern posiada 4 fabryki: 2 w Baraki (prefektura Osaka), 1 w Amagasaki oraz 1 w Szanghaju, które produkują miesięcznie 300 tys paneli plazmowych. Nowa fabryka ma początkowo wytwarzać 200 tys. paneli miesięcznie, ale już w roku 2008 ma być osiągnięta pełna moc produkcyjna wynosząca 500 tys. sztuk miesięcznie. Pełna produkcja, wszystkich fabryk Matsushita Electric Industrial Co ma wynieść w roku fiskalnym 2008, aż 10 mln sztuk."
Tak sobie czasami myślę czasami, że z tym Samsungiem musi być coś nie tak, skoro jego zwolennicy puszczają takie niskie piłki... :( Pozdrawiam za to użytkowników Panasonica... :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
Pioneer od lat robi sswoje panle. Aby nie było zadnej wątpliwości zrobił swój rozmiar.
Tak tak - Plazmy Pioneera jedyne na świecie maja 43".
Od lat osiągają pierwsze miejsca na świecie w tej technologii- na targach , u specjalistów ale również w oczach uzytkowników.

Jedyna firma która ma otrzymać panele od Pioneera bedzie Loewe / w nowej generacji/
Nec robi panele dla Pioneera ale w wersji najtańszej i do montaży dla firm.
Nec robi swoje plazmy - a ostatni model T 1000 , należy do czołówki -szczególnie po obnizeniu ceny.
pozdrawiam

Do góry