Plazma Philips 50PF9966/10 vs. LCD Samsung LE46M51B. Opinie, komentarze, etc. PILNE

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Czy warto ?
zawsze musisz podać ceny na te telewizory
Jakość obrazu bedzie po stronie Plazmy ,ale czy warto ?
Pamiętaj o nowych - extra cenach Pioneera.

PAZ

New member
Phila nigdy nie warto, jak Ci się nie daj boże popsuje to potraktują Cię jak byś miał czarną ospę.Skoro myślisz o rozmiarze 50 to zakładam, że masz pare złoty do wydania więc zdecydowanie pomyśl o Pionku.Naprawdę klasa sama w sobie.

kotek

New member
Zastanawialem sie nad kupnem Philipsa 42 calowego ale na samym poczatku bo szybko zrezygnowalem (zwrocilem tez uwage na 50tke), czerń do kitu!! zarowno w 42 jak i w 50tce(wiem ze bardzo super ma wyglad i cos jeszcze lepszego- AmbiLight).Co moge ci doradzic (sam kupilem LCD sony KDL W 40 A 11 E), zwroc uwage na pioneera PDP 436 FDE tylko w wersji 50 calowej (PDP 506?), swieci rewelacyjnie i co mnie bardzo zdziwilo jak na pioneera i 50tke w miare dobra ("niska") cena, nizsza od philipsa 50PF9967 i panasonica TH 42 PV 500 (TH 50 PV 500?), ktory tez swieci rewelacyjnie. Aha najwazniejsza rzecz, plazma nie nadaje sie do ogladania w ciagu dnia, chyba ze zaciagniesz rolety, zaluzje, zaslony, szklana powierzchnia odbija wszystko jak lustro.Do ogladania w dzien tylko LCD, a w nocy Plazma lub niewiele gorszy LCD.Na temat samsunga nic nie wiem ale skoro to LCD to go wlasnie bym wybral.Zdaje sobie sprawe ze w LCD 50 duzo rzadziej wystepuja i to nie takie proste.

bildex

New member
kotek napisał:
Zastanawialem sie nad kupnem Philipsa 42 calowego ale na samym poczatku bo szybko zrezygnowalem (zwrocilem tez uwage na 50tke), czerń do kitu!! zarowno w 42 jak i w 50tce(wiem ze bardzo super ma wyglad i cos jeszcze lepszego- AmbiLight).Co moge ci doradzic (sam kupilem LCD sony KDL W 40 A 11 E), zwroc uwage na pioneera PDP 436 FDE tylko w wersji 50 calowej (PDP 506?), swieci rewelacyjnie i co mnie bardzo zdziwilo jak na pioneera i 50tke w miare dobra ("niska") cena, nizsza od philipsa 50PF9967 i panasonica TH 42 PV 500 (TH 50 PV 500?), ktory tez swieci rewelacyjnie. Aha najwazniejsza rzecz, plazma nie nadaje sie do ogladania w ciagu dnia, chyba ze zaciagniesz rolety, zaluzje, zaslony, szklana powierzchnia odbija wszystko jak lustro.Do ogladania w dzien tylko LCD, a w nocy Plazma lub niewiele gorszy LCD.Na temat samsunga nic nie wiem ale skoro to LCD to go wlasnie bym wybral.Zdaje sobie sprawe ze w LCD 50 duzo rzadziej wystepuja i to nie takie proste.

Sorry że sie wtrące ale plazma świeci rewelacyjnie w nasłonecznionym pokoju.
Raczej LCD będzie odbijał poniewąż jest on podświetlany.
A do tego co bym wybrał to Pionka (siuper czerń) albo Philipsa (Pixel plus 2 , DNM i ambilait) A zresztą pozał sie już nowy model Philipsa 42pf 9530 jakoś tak.
Powiem że robi wrażenie

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
na razie Pioneer raczej nie ma konkurencji - cenowej również , ponieważ od 1.05.2006 jest w promocji cenowej . Więc nie tylko gra lepiej ale również jest tańsza.
Do porównania może użyłbym jeszcze 56" JVC HD Ila
pozdrawiam

Do góry