Plasma z USA

tkorcz

New member
Witam serdecznie śmietankę HD.
Jestem tu nowy, więc proszę o troche wyrozumiałości. Moja niewiedza nie wynika z ignorancji.
Dobiega kończa mój czas na wygnaniu-emigracji i wracam do Ojczyzny. Zastanawiam sie nad przesłaniem sobie plasmy Samsung 42" Plasma HDTV HPS4253.
Pojawiają sie pytania:
1. co z prądem - choć transformator o mocy (?) powiniwn wystarczyć
2. co z systemem bo ten TV ma
NTSC/ATSC ?

wiecej informacji o tym tv na http://www.circuitcity.com/ssm/Spec...9/rpem/ccd/productDetailSpecification.do#tabs

Proszę Was o pomoc

Pozdrawiam
tkorcz

arsenal

Moderator
VIP
Kolega czytał co to za dział forum i o czym tu nie piszemy? Po pierwsze o plazmach:evil: Mandat niestety musi być.
Przechodząc do tematu. Jak dla mnie to szkoda zachodu. Zaoszczedzone pieniądze na cenie tv odbiją się potem małą czkawką. Nie odbierzesz kanałów z kablówki czy naziemnej. Musisz dokupić porządny transformator-dodatkowy koszt. Brak Eurozłącz z RGB( jest wprawdzie component, ale to nie to samo jednak). Brak teletextu. Brak fonii Nicam czy A2. Prawdopodobny brak obsługi odświeżania 50Hz co może rodzic problemy z jakością obrazu. Zresztą pewnie nawet PAL'u nie obsłuży. Dolicz jeszcze pewnie cło i koszty transportu i nie jest już tak tanio i różowo.

tkorcz

New member
Dzieki za wyczerpanie tematu.

Tego się obawaiałem. Jak jasno widać nie ma to sensu, wiec odpuszczam.
Kupię coś w Polsce... a może warto gdzieś w Europie?

Pozdrawiam

Do góry