plasma czy lcd?

yasmina22

New member
kochani mam zamiar kupic niedlugo 42-46 cal telewizorek nie wiem czy ma to byc plasma czy lcd ktory jest lepszy?? jakie kino domowe do malego saloniku jest naj naj... No i przede wszystkim jaka marka? myslalam nad samsungiem ale sama nie wiem...kto sie zna na tym prosze dziekuje wam z gory

dnc

Moderator
VIP
Kilka słów ku rozwadze.
Najpierw poczytaj sobie wszystkie tematy związane zarówno z LCD jak i plazmami oraz innym sposobami wyświetlania obrazu (tylnoprojekcyjne, CRT). Poznasz technologie zarówno z punktu widzenia pozytywów jak i negatywów. Jest tego sporo.
Potem musisz napisać jakie masz możliwosci zarówno finansowe, jak i jaki masz pokój (wielkość), jakie źródła sygnału (DVB, DVD, PC, kablówka, siatka itp.).
Potem pewnie pojawią się propozycje i na tej podstawie można coś wybrać...
Zatem... czas rozpocząć czytanie tego forum!

yasmina22

New member
dziekuje CI problem w tym ze ja sie na tym nie znam za bardzo salonik mam maly chce kupic plazme albo lcd z kinem domowym poswiecic moge do 2000 funtow.....pomoz:confused:

irzi

Member
TV LCD 42" Sharp LC-42XD1E i lepszego Ci nie trzeba ! Na chwilę obecną jeden z lepszych telewizorów ! A co do kina domowego to może być Samsung, LG, Panasonic - nie musi to kino mieć wyśrubowanych parametrów ale ważne by miało złącze HDMI bo może Ci się przydać !

Do góry