PIP w Samsungach

xber

New member
Czytając instrukcje obsługi telewizorów LCD Samsung wywnioskowałem, że w okienku podglądu (PIP) można zobaczyć tylko obraz ze złącza HDMI (ewnetualnie odwrotnie, tzn. przy obrazie z HDMI mamy podgląd wewnętrznego tunera). Proszę o potwierdzenie, czy moje obawy są słuszne?
Przymierzałem się do zakupu Samsunga, ale jeśli okaże się, że nie będę miał podglądu z DVD, magnetowidu czy też drugiego tunera, to oczywiście zrezygnuję i wybiorę produkt konkurencji (np. LG). Taka formuła PIP nie ma wszakże większego sensu!

sayan

New member
Witam Skoro na stronie LG taki LB2R ma 2 tunery to chybo nie powinno byc zadnych problemow z dwoma zrodlami sygnalu np. z dvd czy video chyba ze jeden z nich to tuner tv cyfrowej naziemnej A tak wogole to niewiele tv lcd z dwoma tunerami analogowymi ale dopiero sie rozgladam Pozdro

wozim

New member
Pitsy napisał:
jest tak jak napisałeś,
Tak działa PIP we wszystkich tv jednogłwicowych !!! Niezaleznie od marki.

To jak to jest? Według Ciebie PIP działa niezależnie od marki, czy nie działa?
:D

wiele TV jednogłowicowych pozwala podczas oglądania obrazu z wewn. tunera TV na ustawienie podglądu z innych zewnętrznych, źródeł (np. tunerów wbudowanych nagrywarki dvd, settopboxa DVB, magnetowidu itp).

Na moim TV mogę ustawić podgląd z dowolnego zewnętrznego przyłącza SCART, SVHS, HDMI... i na odwrót - obraz podstawowy to np. DVD po komponencie, a TV w podglądzie.

Nie wiem jak jest teraz, ale multiplikacje obrazu Samsung miał ubogą. Jeżeli to jest parametr, na którym Ci zależy to odpuść.

Pitsy

New member
może moja odpowiedź była zbyt płytka, ale było juz kilka postów w tym temacie, w samasungu jak ogladasz z ateny to masz podgląd z hdmi, jak ogladasz po hdmi albo componencie masz podglad z anteny.

Do góry