Pioneer VSX-S310-K i DTS-HD Master Audio

remindr

New member
Hej,
potrzebuję małej pomocy, bo już nie wiem, co jest przyczyną, a próbowałem chyba wszystkiego.
Pacjent: Amplituner Pioneer VSX-S310-K

Pokazuje na stronie Pioneera, że obsługuje DTS-HD Master Audio, ale już w specyfikacji Surround Sound Formats go nie ma. Pytam, ponieważ zakupiłem ów wzmacniacz i za żadne skarby nie mogę puścić dźwięku, gdy jest zakodowany w DTS HD MA. Nie może odtworzyć go nawet w stereo, totalna cisza.

Dla przykładu oczko wyższy model już obsługuje w Sorround Sound Formats DTS HD MA, ale czuję się trochę nabity w butelkę :)

Wymiana wzmacniacza pozostaje, czy coś innego da się zrobić w temacie?

ikar1975

Active member
Bez reklam
No właśnie ,żeby odtworzyć najpierw trzeba podac mu taki sygnał, faktycznie w instrukcji widnieje że format jest obsługiwany .Pzdr

remindr

New member
Zródło to pendrive.

W instrukcji jest napisane, ze transmisja sygnału dts hd ma tylko w vsx510, wiec specyfikacja na stronie producenta wrowadza w błąd

drosophilia

Active member
Bez reklam
zapewne wtyka z przodu ampka. Ampek posiada dekoder DTS HD, ale pewnie nie odtwarza z USB. Potrzebny BluRay, np BDP-170 i bedzie gralo :)

remindr

New member
Rzeczywiście, nie pomyślałem, ze winowajca jest TV, który czyta wszystko poza dts-hd-ma, panasonic 65vt50.

I tak kupiłem vsx-s510, dlatego chciałbym zapytać który odtwarzacz obsługujący mkv bedzie najlepszy? Wspomniany Bdp-170-K niestety matroski nie obsługuje.

Dziękuje za pomoc :)

remindr

New member
Na ceneo wspomniano, że nie czyta wszystkich .mkv, ma problem z nowszymi. Jest coś fajnego aktualnego, co radzi sobie ze wszystkimi formatami?

Do góry