Pioneer VSX -529 i subwoofer Magnat monitor supreme 202a

waszek_rmc

New member
Cześć, wczoraj otrzymałem taki subwoofer ( nie planowałem, ale kupiłem za 200 zlotyszy - długa historia) - pomijając fakt jakości itp, dla mnie jest ok. Jednak mam pytanie odnośnie prawidłowego podłączenia. Ma on 2 możliwości. Wejścia wysokopoziomowe głośnikowe (kanał lewy i prawy) oraz wejście line in. W zestawie był Oehlbach Easy-Connect chyba Y. Teraz pytanie.
W amplitunerze mam 2 wyjścia pre out podpisane jako sub 1 i sub 2. Obecnie podłączyłem tym kablem z zestawu jednym wyjściem pojedynczym od strony ampli, natomiast po stronie sub jednym z dwóch w wejście line in ( drugie wyjście sobie zwisa-podejrzewam ze jest tylko sygnał mono po tym przewodzie). Pytanie czy jest to prawidłowe? Chcąc odciążyć kolumny, mogę w ustawieniach ampli ustawić je na small (large puszcza bas) i włączyć sub. Czy tak tez jest ok? Gdy podłączyć suba pod wyjście głośnikowe, wtedy nie bede nim zarządzał z poziomu amplitunera, bo go nie wykryje. Czy może lepiej jest ustawić głośniki na large a sub dać jako 'plus', czyli dodatkowy?
Bede wdzięczny za info

waszek_rmc

New member
Problem w tym, ze w sobie mam jedno wejście pod rca ;) a kabel jest podwójny ( jeśli dobrze rozumiem to i tak w każdym jest ten sam sygnał mono).
Tak, mam głośniki 5.0 , teraz już 5.1

Do góry