Pioneer VSX-528 + Sony BDP-S186 + Philips 50PFL3088H/12

kozer

New member
Witam

Mam następujący zestaw:
Amplituner: Pioneer 528
2 Kolumny Radmor
TV: Philips 50PFL3088H/12
Blu-ray: Sony BDP-S186
Karta muzyczna: Creative SB Audigy 4
Karta graficzna: GeForce 7600 GS
Płyta Główna: Biostar TF 560 A2+

Pobieram dużo plików MP3 oraz FLAC, *.mkv,*.bdmv,*.avi jestem skłonny dokupić dodatkowy sprzęt lub wymienić wyżej wskazany poza Amplitunerem oraz TV.

1.Chciałbym słuchać audio o rozszerzeniu FLAC w dobrej jakości niestety w USB Amplitunerze nie czyta mi pendrive / dyski większe niż 16 GB. Obecnie mam podłączone zwykłym chinchem od karty muzycznej do amplitunera i tak słucham FLAC ( w karcie muzycznej nie mam optical). Jak zbudować swój system aby uzyskać lepszą jakość odtwarzanych plików FLAC niż mam obecnie ?

2.Chciałbym dokupić dysk twardy gdzie zapisywałbym pobierane pliki z Internetu. Czy zewnętrzny dysk twardy można za pomocą kabli USB połączyć tak aby był do niego dostęp z kilku urządzeń (komputer,Blu-ray,TV,itp.)? Czy może lepszym rozwiązaniem w tej konfiguracji byłby dysk sieciowy ?

3. Czy lepszym sposobem(lepsza jakość) na odtwarzanie plików wideo( mkv,*.bdmv,*.avi, itp.) jest podłączenie dysku do Blu-ray i Blu-ray do amplitunera za pomoca HDMI i Coaxial czy wymiana płyty głównej,k.muzycznej i k. graficznej i połączenie komputera z amplitunerem za pomocą HDMI ?

Będę wdzięczny za podsunięcie rozwiązania dla w/w problemów. Chciałbym aby rozwiązanie było w miarę przystępne cenowo.

Pozdrawiam

collider

New member
Bez reklam
Amplituner sam w sobie nie odtworzy plikow video wiec trzeba je przeslac do bluraya. Ja muzyke przesylam siecia. Przykladowo mam plyte Illusion we flacach na telefonie i poprzez wifi mi to ladnie smiga. Z komputera tez poprzez WMP nie mam problemow i w tem sposob odtwarzam muzyke po sieci. Dobrze jest miec zalozony wirtualny serwer i jeżeli ampek masz pod siecia wtedy z latwoscia mozna przesylac materialy muzyczne.

Do góry