Pioneer VSX-520 + JBL SCS178 ??

avacanda

New member
Witam wszystkich.
Mam ostatnio dylemat - muszę zmienić obecny system nagłośnienia ( Denon PMA 655R + DCD685 + kolumny DIY 2x TESLA ARN + MONACOR DT99)
Założenie systemu:
Granie w pomiszczeniu ok 9 m2 ( + ok 3 m aneks kuchenny)
Najważniejsze założenie i moje wymagania to małe głośniki do powieszenia na ścianie.
Amplituner to mniejszy problem, Mój wybór padnie na Pioneera VSX520 lub Denona AVR-1311.

I teraz pytanie:
Jakie kolumny - zestaw 5.1 polecacie? Mi się osobiście podoba JBL SCS 178
Ostatno podczas oglądania sprzętu w MM natknąłem się na Denona DHT-1311XP - mam sentyment do denona ale jakoś nie przemówiły do mnie kolumny - byc może spowodowane to było graniem na dość dużej powierzchni.
Sam już niewiem - jeśli ktoś z was miał do czynienia z tego typu sprzętem - był bym wdzięczny za opinie.
Ważne dla mnie jest czytelne granie oraz dobry, miękki bas
Oczywiście nie wspominałem o wymaganiach ampli:
HDMI - co najmniej 3
wejścia optyczne ( do konsoli) dobrze by było jakby były 2 (Denon 1311 ma niestety 1 :hmm:)

Generalnie sprzętu będę używał w proporcjach:
Radio, muzyka z CD 40%
Konsola 40%
Film 20 %
Kwota do przeznaczenia ok 2000 zł.
Dzięki za wasze opinie odnośnie głośników - o ampli też się wypowiedzcie czy to dobry wybór

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
najwięcej masz do muzyki - to drewniane głośniki JBLa lepiej się sprawdzą. Podpytaj jeszcze Blackninja na priw.

pkomp

New member
tyle ze one bardzo średnio graja w muzyce(żeby ładnie zabrzmiały trzeba sporo powalczyć z eq a to nie do końca dobre wyjście) - w grach i filmach jak najbardziej ok

za tę cene to jednak dobry i elegancki zestaw

Do góry