Pioneer VSX-1019 - muzyka z pendriva z gniazda USB

Henko

New member
Czy ktoś z posiadaczy amplitunera Pioneer VSX-1019 może powiedzieć czy poprzez gniazdo USB Pionierka można odtwarzać muzykę zapisaną na pendrive, czy innej pamięci masowej czy tylko z Ipoda lub innych odtwarzaczy multimedialnych? Sprzedawca w sklepie rozkłada ręce i mówi , że trzeba by sprawdzić ale nie ma jak. proszę o odpowiedź.

marecki6

New member
Bez reklam
w 919 spokojnie leci muza z penka wiec i w 1019 na 100% tak jest ... swoja droga bardzo wygodna sprawa zwlaszcza w przypadku starszych mp3 creative'a ktore maja wtyczke usb ... proponuje tez zastanowic sie nad tym czym sklaer obrazu w ampli jest ci potrzebny bo jezeli nie (kazdy odtwarzacz dvd czy bluray zrobi to lepiej) to proponuje kupic model 919 gdyz ma ten sam tor audio a rozni sie wylacznie wczesniej wspomnianym skalerem ... zaoszczedzisz troszke kasy

gorylla

New member
Bez reklam
Z tym zaoszczędzeniem kasy to obecnie już tak nie do końca.

Obecnie cała seria (x)19 jest zastępowana serią (x)20. Co ciekawego 919-tek czarnych jest już bardzo mało, zostały same sreberka, a jak są jeszcze gdzieś czarne to w kosmicznych cenach (około 2k). Zresztą sreberka też nie są tanie. Zrobiła się nawet dziwna sytuacja, że 1019 czarna jest obecnie tańsza niż 919-tka czarna.

Właśnie mam we wrześniu kupić kino i cały czas byłem nastawiony na 919-tkę. Jednakże 919tki i 1019 są drogie, nowe serie 20 zbierają raczej niepochlebne recenzje za budżetowe integrowanie końcówek mocy. Więc w obecnej sytuacji chyba lepiej skierować się w stronę Onkyo- w cenie 919tki kupisz Onkyo 608 (świeżo upieczony zdobywca EISY w kategorii budżetowych amplitunerów kina) i jeszcze parę złotówek w kieszeni zostanie.

Pioneer wydaje się być obecnie zbyt drogi do jakości, którą oferuje.

Henko

New member
marecki- dzięki za odpowiedź. Muszę się zastanowić nad tą 919-tką, chociaż byłem już nastawiony na 1019 ze względu na ten USB na przodzie a nie wiedziałem, że 919-tka ma go też.

marecki6

New member
Bez reklam
tak jak pisalem te ampli roznia sie tylko obecnoscia skalerow video ... o dostepnosc czarnej wersji zapytaj blackninja bo faktycznie widze na skapcu ze wszystkie tansze propozycje sa w wersji srebrnej ... i przyznam szczerze ze jestem w szoku bo mam wrazenie ze ceny tego ampli poszly wrecz w gore

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 141725

Guest
hmm, Faktycznie teraz 1019 jest tańsze od 919 :) Ciekawe z czego to wynika. Pewnie wyprzedali większość 919 i teraz sprzedają 1019. Więc w takim wypadku chyba lepiej wziąć 1019. Zawsze jeszcze jedno gniazdo HDMI i Coaxial więcej - a grają tak samo :)

marecki6

New member
Bez reklam
aha szkoda ... bo ostatnio czytalem test bodajze w AUDIO i zachwalano 920 w stosunku do 919 natoiast na necie czytam calkowicie odwrotne opinie

Bucek

Banned
to USB w takich Ampli jest w pełni funcjonalne? tzn. czy odtwarza muzykę z pendrive czy polega to na tym, że mozna do neigo podlaczyc odtwarzacz mp3 wyposazony w wyjscie usb?

zakladam, że jest to 1. opcja bo druga byla by bezsensowna ... poza tym zwykly mp3player to można przez wejscie audio chyba tez podlaczyc do kazdego ampli ....

Pytanie: jakie formaty dzwięku odtwarzają takie Ampli? czy FLAC pójdzie czy skazany byłbym tylko na mp3; jesli mp3 to czy pełen zakres bitrate?

marecki6

New member
Bez reklam
wiec usb odtwarza muze z pendrive ...co do odtwarzacza mp3 to zalezy o jakim konkretnie sprzecie mowimy ale sa takowe ktore ampli rowniez widzi jako pamiec masowa i moze odpalic z niego muze jak z pendraka (np. creative muvo) ... co do flac niestety nie dotwarza tego formatu a co do mp3 to bitrate 320kb lyka bez problemu

Bucek

Banned
mnie by interesowal ampli umozliwiajacy albo podlaczenie do niego czegokolwiek odtwarzajacego FLAC albo samodzielnie czytajacy ten format plików ....

nie rozumiem, dlaczego nie ma takich ampli na rynku, tzn. nie wiem czy sa ale kolega wyżej twierdzi, że nie ma - wierzę mu ...

ampli 5.1 lub 7.1 na przeczekanie, najlepiej z pre-out (tak sie chyba nazywa cos co umozliwia podlaczenie go do wzmacniacza stereo, tak zeby to on a nie ampli dawal na przednie kolumny dzwiek), odtwarzajacy z pendrive lub dysku twardego FLAC ..... z czasem dokupilbym wymieniony WZMAK razem z jakims napedem CD ....

ten caly pre-out to jest polaczenie cyfrowe czy analogowe?

Do góry