Pioneer ogłosił nowy odtwarzacz Blu-ray Disc uniwersalny pod nazwą ...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
SACD od Pioneera . Pioneer ogłosił nowy odtwarzacz Blu-ray Disc uniwersalny pod nazwą BDP-150. Model oprócz DVD i Blu-ray Disc odtwarza także SACD.

PIoneer_BDP-150_b_56097.jpg
Urządzenie będzie dostępne w czerwcu.
Nowy odtwarzacz Blu-ray Pioneer ma rozróżniać źródłoi dzięki temu ma być prawdziwie "uniwersalny". Nowy BDP-150 czyta nie tylko DVD, Blu-ray (także 3D oczywiście), ale także coraz bardziej popularne cyfrowe audio - Super Audio CD (SACD).

Oprócz fizycznych nośników, odtwarzacz Pioneer jest również wszechstronnym odtwarzaczem multimedialnym dzięki sieci domowej poprzez DLNA. Wi-Fi nie jest zintegrowany ale dostępne poprzez USB. Opcjonalne wyjścia analogowe ale w stereo

Duża różnorodność obsługiwanych formatów audio w tym FLAC, MP3 i AAC oraz pliki mkv wideo. Również dostępna jest aplikacja do odtwarzania filmów z YouTube.
BDP-150 powinna być w Europie w cenie około 180 euro.

dday

bluray

Banned
coraz bardziej popularne cyfrowe audio - Super Audio CD (SACD).
Oto streszczenie historii Super Audio Compact Disc;
[1]
Sony zwrócił uwagę, że prókowanie CD 16 kHz/16 bit można zwiększyć na poziom 24 kHz/ 32 bit.
Taka opcja zdecydowanie góruje na standardem CD.
Chodzi o walory audio-filskie.

Zachłanność Sony polegała na powtórzeniu tematu: kineskop Trinitron do telewizorów CRT.
Czyli matryca była fragmentem powierzchi walcowych a nie sferycznych.
Eliminowano refleksy lamp sufitowych. Rewelacyjna opcja.
N I K O M U Sony nie sprzedał /udosptępnił patentu TRINITRON !!!
Poza producentom monitorów komputerowych w schyłkowej fazie.
Bo nadeszła era hutniczych (szkło) nalewek szklanych zwanych "FLAT SCREEN". To ich wykończyło.
Dalej mieli najlepsze kineskopy ale technologia FLAT CSREEN likwidowała monopol w istotnej części.

POSUMOWANIE:
SACD już nie żyje.
Pisze to fan SACD.
Ostatnia nagrana płyta SACD to chyba rok 2008.
Podaję tytuły:
MEZZOFORTE i GO-GO. Mam !
Bo też standard DVD-Audio z łątwością wyparł SACD.
Nie wymagał specjalnych laserów w odtwarzaczach ani nośników.

Niech nikt mi nie pisz BZDUR, że SACD jest formatem coraz bardziej popularnym skoro już nie żyje.

HDMI - przesył z NO LIMIT transfer całkowicie zakończył byt SACD i DVD-Audio,
To są obecnie muzealne balasty technologiczne.

PS.2
przypomnę, że SACD są odtwarzane przez pierwsze wercje PS3. MAM.
Ale także przez wcześniejszy DVD player , pierwszy na świecie z HDMI SAMSUNG 970. MAM.
SAMSUNG był w wielu punktach pierwszy.
A zaczeło się to ok. 6-ciu lat temu !!!
Dziś SAMSUNG to LEADER globalny.
Depce mu LG.
Próba sił w temacie OLED TV.
Już za tydzień w Monako.

Ostatnia edycja:

VIOLATOR74

Member
Bez reklam
Oto streszczenie historii Super Audio Compact Disc;
[1]
Sony zwrócił uwagę, że prókowanie CD 16 kHz/16 bit można zwiększyć na poziom 24 kHz/ 32 bit.
Taka opcja zdecydowanie góruje na standardem CD.
Chodzi o walory audio-filskie.

Zachłanność Sony polegała na powtórzeniu tematu: kineskop Trinitron do telewizorów CRT.
Czyli matryca była fragmentem powierzchi walcowych a nie sferycznych.
Eliminowano refleksy lamp sufitowych. Rewelacyjna opcja.
N I K O M U Sony nie sprzedał /udosptępnił patentu TRINITRON !!!
Poza producentom monitorów komputerowych w schyłkowej fazie.
Bo nadeszła era hutniczych (szkło) nalewek szklanych zwanych "FLAT SCREEN". To ich wykończyło.
Dalej mieli najlepsze kineskopy ale technologia FLAT CSREEN likwidowała monopol w istotnej części.

POSUMOWANIE:
SACD już nie żyje.
Pisze to fan SACD.
Ostatnia nagrana płyta SACD to chyba rok 2008.
Podaję tytuły:
MEZZOFORTE i GO-GO. Mam !
Bo też standard DVD-Audio z łątwością wyparł SACD.
Nie wymagał specjalnych laserów w odtwarzaczach ani nośników.

Niech nikt mi nie pisz BZDUR, że SACD jest formatem coraz bardziej popularnym skoro już nie żyje.

HDMI - przesył z NO LIMIT transfer całkowicie zakończył byt SACD i DVD-Audio,
To są obecnie muzealne balasty technologiczne.

PS.2
przypomnę, że SACD są odtwarzane przez pierwsze wercje PS3. MAM.
Ale także przez wcześniejszy DVD player , pierwszy na świecie z HDMI SAMSUNG 970. MAM.
SAMSUNG był w wielu punktach pierwszy.
A zaczeło się to ok. 6-ciu lat temu !!!
Dziś SAMSUNG to LEADER globalny.
Depce mu LG.
Próba sił w temacie OLED TV.
Już za tydzień w Monako.

Ja 12 lat temu zakupilem TV 21 cali LG Flatrona,dziala do dzis ,obraz jak igla,rodzice rok pozniej za moja namowa kupili duzego 29 cali Sony Trinition,popsul sie nastepnego dnia,naprawili,dzialal 11 lat i zaczal padac kineskop,uruchamial sie 5 min obraz lipa,moj LG Flatron jakby to nazwac podroba Trinitrona dziala do dzis i obraz bez zmian :).
O SACD masz racje juz okolo 10 lat temu slyszalem o tym ,ale jak zawsze Sony trzyma wszystko dla siebie i nie przyjelo sie to,tak samo jak mini dysc tez chyba wymysl Sony

krompac

New member
Bluraj czemu piszesz bzdury. Po pierwsze jest masa ludzi posiadających kolekcję płyt SACD czy DVDA, miło że firmy nie muszą a chcą włączyć wspieranie tych formatów. To, że ostatnią płytę sacd kupiłeś w 2008 roku nie znaczy że płyty nie wychodzą. Ja kupiłem Pink Floyd WYWH na sacd w tamtym roku. Już nie wspominam o muzyce poważnej czy jazzie gdzie płyt SACD rocznie wychodzi masa ale też wychodzą płytki inne od czasu do czasu. Pewnie że to margines i opis kikiego tak samo ma się do prawdy jak Twój wpis.

VIOLATOR74

Member
Bez reklam
Bluraj czemu piszesz bzdury. Po pierwsze jest masa ludzi posiadających kolekcję płyt SACD czy DVDA, miło że firmy nie muszą a chcą włączyć wspieranie tych formatów. To, że ostatnią płytę sacd kupiłeś w 2008 roku nie znaczy że płyty nie wychodzą. Ja kupiłem Pink Floyd WYWH na sacd w tamtym roku. Już nie wspominam o muzyce poważnej czy jazzie gdzie płyt SACD rocznie wychodzi masa ale też wychodzą płytki inne od czasu do czasu. Pewnie że to margines i opis kikiego tak samo ma się do prawdy jak Twój wpis.

To w koncu masa tych plyt wychodzi czy margines,bo sam sobie zaprzeczasz.
Prawda JEST ZE TO MARGINES NIESTETY . Gdyby Sony mialo inne podejscie to ten format moglby juz dawno wyprzec zwykle CD

janusz

New member
Bez reklam
Jakie CD, toż ten format już umarł. Jeżeli redaktor naczelny pisma audiofilskiego 'Audio-Video" w swoim felietonie oświadczył, że pozbył się juz CD, bo to najgorsza jakość to jest to prawdziwy koniec. Co ciekawe to nie SACD ani DVD-A przyniosły koniec CD. Teraz audiofile mają już tylko winyle i pliki hi-res, a odtwarzacze plików w bezpośrednich porównaniach wygrywają z odtwarzaczami CD w tej samej cenie nawet przy korzystaniu z plików zgranych z CD 44,1/16.

VIOLATOR74

Member
Bez reklam
Jakie CD, toż ten format już umarł. Jeżeli redaktor naczelny pisma audiofilskiego 'Audio-Video" w swoim felietonie oświadczył, że pozbył się juz CD, bo to najgorsza jakość to jest to prawdziwy koniec. Co ciekawe to nie SACD ani DVD-A przyniosły koniec CD. Teraz audiofile mają już tylko winyle i pliki hi-res, a odtwarzacze plików w bezpośrednich porównaniach wygrywają z odtwarzaczami CD w tej samej cenie nawet przy korzystaniu z plików zgranych z CD 44,1/16.

Janusz audiofile to swoja droga co niektorzy nigdy nie uznawali CD za dzwiek cyfrowy tylko winnyle wiec w ten sposob nie ma co patrzec.patrzmy przez calkowity aspekt czyli tak jak wiekszosc odsluchuje muzyke :) .A prawda jest taka ze niestety SACD nie zdobylo takiej popularnosci jak mialo zdobyc a szkoda bo juz dawno powinno zastapic CD i wszystko powinno byc wypuszczane w SACD ,no ale nie zostalo z winy Sony.

Ostatnia edycja:

janusz

New member
Bez reklam
A po co Ci SACD? Lepiej mieć tej samej lub lepszej jakości plik, bez konieczności używania dysku optycznego generującego same wady w brzmieniu.

Do góry