pioneer 916 czy denon 1906

janos24

New member
Jestem tu nowy, wiec pozdrawiam. Mam pewien problem. Od pewngo czasu planuje kupno kd z prawdziwego zdarzenia. Kolumny juz wybralem - Quadale Quintas 500. Ale pojawil sie problem amplitunera. Po wielu dniach przegladania w necie, nastawilem sie na pionka 916, ale kusi mie jeszcze denon 1906. Co radzicie, ktory gwrantuje najlepszy stosunek jaokos do ceny i jak ewentualnie beda one graly z tymi glosnikami. Prosze o zainteresowanie.

PS. Mieszkam i pracuje obecnie w Anglii, wiec nie mam mozliwosci kupna sprzetu w Polsce.

mobor

Banned
Pytasz o cos na co TYLKO TY mozesz znać odpowiedz ;)

A tak na powaznie:

1) sprzet w kazdym pomieszczeniu gra ...inaczej
2) Kazdy człowiek slyszy....inaczej
3) Kazdy czlowiek ma inne...oczekiwania wzgledem muzyki (preferencje akustyczne)

Co radzę ?

MINIMUM co mozesz zrobic to posłuchac tych gratów w sklepie a najlepiej zrobisz jak wezmiesz sprzet do siebie (to cywilizowany kraj- nie powinni robic wtrętów) przed zakupem na odsłuchy W MIEJSCU gdzie bedziesz to uzytkować (wpłąć im kaucję co najwyżej)
Jezeli ktos twierdzi ze ma złoty srodek na super brzmienie ... jest idiotą ;)
W jednym miejscu lepiej zagra taka kolumna w drugim tamta ... Pogadaj z jakimś akustykiem jesli mi nie wierzysz. Wiec zamiast zadawac takie pytania w necie - rusz dupsko i leć polatać po sklepach. Jesli bedziesz polegac tylko na necie - mozesz nie byc zadowolony z zakupu

Ostatnia edycja:
Do góry