Pioneer 436 xde-Co i jak można sprawdzić podczas zakupu?

otan

New member
Bez reklam
Witam serdecznie.:)

Mam zamiar kupić Pioneera model 436 xde z dostawą do domu. Rozliczenia nastapi po zamontowaniu na ścianie i sprawdzeniu poprawności działania. Jak i co powinienem sprawdzić w tym modelu ? Sprzedawca ma swoją firmę w odległości ponad 300km od mojego miejsca zamieszkania. Dowiedziałem się że można odpalić telewizor zaraz po wniesienu - bus sprzedawcy ma ogrzewana pakę. Na co powinienem zwrócić uwagę podczas rozruchu ? Jak można sprawdzić że wszystko jest ok.
Bardzo proszę o radę bo sam nie mam doświadczena i pojęcia na temat plazm za co z góry serdecznie dziękuję.

Pozdrawiam :confused:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
sprawdź :
- czy nie ma uszkodzonych pixeli
- czy masz gwarancję ogólnopolska / dsv/ - inaczej możesz mieć sporo kłopotów
- czy nie ma "powidoków"
pozdrawiam

otan

New member
Bez reklam
Witam.
Dzięki za info ale......:D

Jak sprawdzić uszkodzone piksele, na ciemnym czy jasnym ekranie, jakiej są wielkości a może jeszcze inaczej ?

Powidok co to i jak to stwierdzić ? :confused:

hmmm......... nie ciekawie to wygląda jak się pojecia nie ma :(

Pozdrawiam

P.C.

Banned
otan napisał:
Witam.
Dzięki za info ale......:D
hmmm......... nie ciekawie to wygląda jak się pojecia nie ma :(
Pozdrawiam

Przede wszystkim powinienes PRZED ZAKUPEM zweryfikowac sprzedawce.Jesli da paragon fiskalny badz fakture VAT i ma zarejestrowane miejsce dzialalnosci - sklep - oraz da pisemna gwarancje,nawet jesli sprzeda Ci plazme nie pochodzaca z DSV,nie ma sie czego obawiac.Obowiazuja go WSZYSTKIE przepisy unijne i w razie awarii plazmy to generalnie on ma problem a nie Ty.
Plazma trafia i tak do centrali Pioneera,tam dokonuje sie ekspertyzy i naprawy badz wymiany,natomiast proces naprawczy rzeczywiscie moze byc dlugi ale jesli sprzedawca jest powazny i rzetelny,wszystko sie uda.

Jesli nie jest,nie wystwi stosownych dokumentow-a wiec mozesz zrezygnowac z zakupu.

Co do samego ekranu,nie chodzi tylko o temperature.Zawsze lepiej odczekac min.godzine przed uruchomieniem.
Podczas ogledzin nalezy zwrocic uwage na to czy panel nie ma uszkodzonych pixeli-najlepiej na roznych tlach,
warto tez popatrzec czy nie widac "duchow".

Widzialem juz 436XDE ktora byla podlaczona pod PCta i uzytkownik duzo siedzial w Internecie.Dokladnie ile nie wiem,ale widzialem na niej slady przegladarki i menu Windows XP:-(

Pozdrawiam

Do góry