Pilot smart touch + TV + dekoder + soundbar

bubuwojownik

New member
Dzień dobry Wszystkim,

Borykam się z problem ustawienia wszystkich urządzeń pod jeden pilot.

Sprzęt:
TV - Samsung 50H6400
Dekoder - Netia N7700
Soundbar - Samsung HW-J550

Jeśli chodzi o podłączenie dekoder <-> TV to po ciężkich bojach udało mi się ustawić (wg porad z tego forum) - zmiania kanałów działa, dekoder wyłącza się i włącza razem z TV.
Mankament taki że nie działa "wstecz" ale to mi nie przeszkadza aż tak.

Jesli chodzi o podłączenie soundbar <-> TV najpierw miałem podpięty sprzęt przez optyka lecz uniwersalny pilot nie chciał zmieniać głośności na soundbarze + dźwięk leciał również z głośników tv + soundbar się nie wyłączał się razem z TV ale się włączał lub odwrotnie albo dekoder przestaje się wyłączać więc zmieniłem front dzialania:

Postanowiłem podłączyć soundbar przez TV soundconnect (bluetooth'em) i teoretycznie wszystko działa (regulacja głośności na pilocie uniwersalny, dzwięk tylko z soundbara, włączanie wyłączanie razem z TV

I teraz czary których nie rozumiem.
Jeśli mam sam dekoder podpiety pod tv wszysko działa tak jak opisałem wyżej. (ważne: dekoder włącza się i wyłącza razem z tv)
Ale jak podpinam soundbar po bluetooth - wszystko działa ale przestaje wyłączać się dekoder!.

Czyli do szczęścia brakuje mi tylko aby wyłączał się dekoder bo reszta działa.

Moje pytanie jest takie czy jest możliwość ustawienia tego w inny sposób aby wszystko działało?
Skąd problem z wyłączaniem i włączanie wszystkich urzadzeń jednym pilotem?
Czy u Was podobne zestawy działają?

Pozdrawiam,
Bubu

Do góry