Pilot do Samsung

markus18

New member
Witam,
Posiadam tv Samsung UE32C6500. Od jakiegoś czasu mam problem z pilotem, zdarza się moment gdy go używam to zaczyna migać całe podświetlanie przycisków pilota (wtedy w ogóle TV nie reaguje na pilota). Wystarczy chwilę odczekać, nic nie wciskać i wszystko wraca do normy. Czy miał ktoś podobny przypadek?

TvWidget

New member
Bez reklam
Witam,
Posiadam tv Samsung UE32C6500. Od jakiegoś czasu mam problem z pilotem, zdarza się moment gdy go używam to zaczyna migać całe podświetlanie przycisków pilota (wtedy w ogóle TV nie reaguje na pilota). Wystarczy chwilę odczekać, nic nie wciskać i wszystko wraca do normy. Czy miał ktoś podobny przypadek?

Zapewne już nadszedł czas wymiany baterii.

abucz

New member
Witam. Mam te same problemy z pilotem do TV Samsung, UE40 C5000QWXXH; VERSION NO: FB04
Problem dotyczy, szybkiego wyczerpywania się baterii alkalicznych (w ciągu użytkowania przez okres niecałe 2 lata, wymieniłem 5 kpl. baterii). Gdy baterie są słabsze, następuje brak reakcji na naciskanie klawiszy pilota TV (raz włącza, a za chwilę nie), Wtenczas występuje podświetlanie klawiatury po naciśnięciu każdego klawisza (bez naciskania podświetlania) Próbuję reklamować, ale sklep i serwis ignoruje sprawę-czekają aż skończy się gwarancja. Co wy na to? Pozdrawiam.

Do góry