Pilnie potrzebna pomoc w zakupie lcd

tkfox

New member
Witam chce sobie kupic telewizor lcd 37 cali akurat taki mi wejdzie w szafe pomożecie wybrac najlepszy mam niestety tylko 1700zł do wydania max 1800zł nie znam sie za bardzo na tym dlatego zwracam sie do was wy sie znacie pomozecie cos wybrac dobregoz góry dzieki.

tkfox

New member
Zastanawiam sie nad takim : 37 " LG LCD 37LG3000
lub jeszcze taki : TV LCD 37PFL3403D PHILIPS
Sam nie wiem który lepszy i czy wogóle warto je brac pierwszy najtanszy był za 1700 a ten philips za 1845zł żonie sie bardziej podoba ten LG

tkfox

New member
Po zapoznaniu sie z ciekawa lekturą na forum postanowiłem zmienic decyzje i dozbierac jeszcze troszke kaski tak max 2200zł i kupic jakis 37 cali full hd bo za te kase co wczesniej to sie nie da.
Mam do was pytanie jak mam kablówke i cyfre + to wbudowany tuner mpeg4 nie bedzie mi potrzeby ?
Teraz tak chce full hd no i najlepiej jak będzie wejscie USB może jakiś samsung , czy teraz bardziej możecie mi pomóc w szukaniu .

gatar

Active member
Bez reklam
tkfox napisał:
Mam do was pytanie jak mam kablówke i cyfre + to wbudowany tuner mpeg4 nie bedzie mi potrzeby ?
Witaj.
Wewnętrzny tuner mpeg4 w tv służy do odbioru naziemnej tv cyfrowej.
Jest ona już dostępna w PL (www.telewizja-cyfrowa.com) w kilku miejscach, a za lat parę ma być "obowiązkowa". Jeśli nie korzystasz z anteny zewnętrznej i nie zamierzasz to jest to zbędny dodatek. Jeśli masz najnowsze dekodery Philipsa C+ to od kwietnia mają one mieć możliwość odbioru właśnie naziemnej tv cyfrowej.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
MPEG 4 - nie jest Ci potrzebny, a model który powinien spełniać oczekiwania to Sharp 37 D 65
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=32130
Ale kolorystyka naturalnosci - dość wierne odwzorowanie.
048_P1100862.JPG

tkfox

New member
Więc zdecydowałem sie na zakup takiego TV LCD SAMSUNG LE37A615
mam pytanko bo znalazłem taki sam tylko ma ,,A,, na koncu o tak :LE37A615A czym on sie rózni ?
cena to od 2200 w góre chciałem miec full hd + wejscie d-sub +usb i ten wydaje sie byc w sam raz.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do gier i kompa Ci wystarczy, tym bardziej że ceny Sharpa już
odjechały ..................:(

flozbi

New member
Samsunga nie polecam

Zdecydowanie odradzam tego Samsunga, koreańczyk-awaryjność, duży pobór prądu, Sharp japoński dużo lepszy, proszę też zerknąć na Panasonica.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Oczywiście że Sharp lepszy , ale w nowej cenie - po prostu nie ma żadnych szans. Nowa cena - to 3000 zł .

tkfox

New member
Sporo opini czytałem na temat tego samsunga i większosc sa pozytywne inaczej bym go nie wybrał, ludzie go chwalą a w tej cenie to nic lepszego nie widziałem wiec zamówie tego i mam nadzieje że bede zadowolony pozdrawiam i dzieki wszystkim za pomoc.

matias2004

New member
Ale kolorystyka naturalnosci - dość wierne odwzorowanie

Czy mowisz o zdjeciu ponizej , chyba nie,ta pani ma dziwny kolor skory raczej podchodzacy pod "zwierzaka z gniazdkiem elektrycznym zamiast nosa"?

Alcatraz

New member
Witam.

Nie chciałem zakładac nowego tematu więc postanowiłem trochę się "podłączyć". Tyle, że ja nieco ogólniej o wyborze tv. Otóż w cenie powiedzmy do 2000 zł, przy przekątnej 32 cale (czasami jeszcze kilka modeli 37) mam niezłą zagadkę... Czy inwestowac w FullHD? Niby mozna, w wielu przypadkach róznica w cenie jest symboliczna. Czy inwestować w 100Hz? No cóż... Jak widzę, kilka firm (chyba głównie Sharp) albo nie mają w swojej ofercie TV 100Hz albo maja symboliczną ich ilość. Z kolei Sony ma 32 calowe telewizory 100Hz FullHD w kosmicznej cenie... Jest też taka zależność (w podanym wcześniej zakresie cenowym), że jeśli coś ma Full HD to nie ma 100Hz lub odwrotnie. Czasy reakcji matrycy także oscyluja w zakresie 4-8ms... No i bądź tu mądry. Wiadomo w tej cenie cos za coś ale... Na co najbardziej zwracać uwagę chcąc kupić 32 calowy TV do około 2000 zł, który ma być podłaczony do cyfrowej tv kablowej (także programy HD) a sezonowo także do indywidualnej anteny naziemnej? Lepiej FullHD czy 100Hz, matrycę 4 czy 8 ms itd.? Odległość między 2 a 3 metry (mogę dostosować do potrzeb), preferowne programy - oczywiście wszystko czyli sport, koncerty, wiadomości it.. Pozdrawiam!:)

Do góry