Witam!
Po raz drugi zwracam się do Użytkowników forum z prośbą o porady w kupnie nowego telewizora. Poprzednim razem kupiłem to co polecaliście i się nie zawiodłem
Sprawa jest dosyć pilna, bo mój telewizor wędruje do rodziców, którym padł stary poczciwy ELEMIS. Dlatego najpóźniej w poniedziałek muszę powiesić u siebie coś nowego na ścianę. Bardzo proszę o porady!
1. Odległość od ekranu: 3,5 m (1,5 m przy grach)
2. Jak słońce świeci w pokoju: nie dotyczy (90% uzytkowania bedzie w godzinach wieczornych/nocnych)
3. Jak duży jest pokój: ok. 2 m x 4 m
4. Preferowana technologia: raczej LED z 3D lub bez (i tak 3D bedzie jedynie dodatkiem)
5. Jaki masz obecnie telewizor: LE32A656
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: 50% sport w HD (piłka nożna) 40% gry PC i filmy MKV - 10% pozostałe kanały HD, SD (Cyfra)
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: wieczory.
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: bez roznicy
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: raczej bardziej naturalny
10. Matryca błyszcząca czy matowa: blyszczaca ma chyba lepsze kolory? wiec pewnie taka...
11. Preferowana wielkość telewizora: 37-40 (raczej 40)
12. Preferowana marka: Samsung?
13. Czego nie lubisz w telewizorach: niepłynnego obrazu podczas relacji sportowych, dzwiekow wydawanych przez telewizor (piski trzeszczenia z glosnikow)
14. Jakie urządzenia będą podłączone: cyfra HD i SD oraz komp (gry i filmy HD)
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: jw. głównie zalezy mi na płynnym i dobrym obrazie podczas relacji sportowych w HD i grach PC
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost bez zadnych katów
17. Czy ważne jest wifi: raczej tak (choc w przypadkach ekstremalnych niekoniecznie - ruter jest 1,5 pod telewizorem)
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: tak
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: tak
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: raczej tak
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: tak (format txt czy srt bez roznicy)
22. Ma mieć 3D: niekoniecznie ale nie pogardze
23. Ma mieć slot na karty SD: niekoniecznie
24. Ma mieć tuner DVB-S: niekoniecznie
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: USB - dysk, hdmi - PC
26. Jaki masz sygnał: cyfra HD i SD
27. Ile programów HD: 30+
28. Ma stać czy wisieć: tylko wisiec
29. Rozdzielczość: full hd
30. Dvb-t: tak
31. Na czym najbardziej Ci zależy: bezawaryjność, PŁYNNY OBRAZ, dobra jakoś obrazu.
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 3-4h
33. Sugerowana cena: do ok. 3000 (max maxów 3500 przy ewidetnie widocznej roznicy pomiedzy modelami z okolic 3000)
Genialnie byłoby gdybym znalazł model do jutra i zdążył zainstalować go jeszcze przed meczem to uda mi się zorganizować małą 'strefę kibica' hehe
Jedyny model, który przyszedł mi szybko na myśl podczas researchu w necie to UE40D6500, ale widzę, że trochę ciężko go dostać. Może coś z nowych modeli Samsunga? Lub jakieś inne marki?
Z góry dzięki !
Pozdrawiam
Po raz drugi zwracam się do Użytkowników forum z prośbą o porady w kupnie nowego telewizora. Poprzednim razem kupiłem to co polecaliście i się nie zawiodłem
1. Odległość od ekranu: 3,5 m (1,5 m przy grach)
2. Jak słońce świeci w pokoju: nie dotyczy (90% uzytkowania bedzie w godzinach wieczornych/nocnych)
3. Jak duży jest pokój: ok. 2 m x 4 m
4. Preferowana technologia: raczej LED z 3D lub bez (i tak 3D bedzie jedynie dodatkiem)
5. Jaki masz obecnie telewizor: LE32A656
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: 50% sport w HD (piłka nożna) 40% gry PC i filmy MKV - 10% pozostałe kanały HD, SD (Cyfra)
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: wieczory.
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: bez roznicy
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: raczej bardziej naturalny
10. Matryca błyszcząca czy matowa: blyszczaca ma chyba lepsze kolory? wiec pewnie taka...
11. Preferowana wielkość telewizora: 37-40 (raczej 40)
12. Preferowana marka: Samsung?
13. Czego nie lubisz w telewizorach: niepłynnego obrazu podczas relacji sportowych, dzwiekow wydawanych przez telewizor (piski trzeszczenia z glosnikow)
14. Jakie urządzenia będą podłączone: cyfra HD i SD oraz komp (gry i filmy HD)
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: jw. głównie zalezy mi na płynnym i dobrym obrazie podczas relacji sportowych w HD i grach PC
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost bez zadnych katów
17. Czy ważne jest wifi: raczej tak (choc w przypadkach ekstremalnych niekoniecznie - ruter jest 1,5 pod telewizorem)
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: tak
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: tak
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: raczej tak
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: tak (format txt czy srt bez roznicy)
22. Ma mieć 3D: niekoniecznie ale nie pogardze
23. Ma mieć slot na karty SD: niekoniecznie
24. Ma mieć tuner DVB-S: niekoniecznie
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: USB - dysk, hdmi - PC
26. Jaki masz sygnał: cyfra HD i SD
27. Ile programów HD: 30+
28. Ma stać czy wisieć: tylko wisiec
29. Rozdzielczość: full hd
30. Dvb-t: tak
31. Na czym najbardziej Ci zależy: bezawaryjność, PŁYNNY OBRAZ, dobra jakoś obrazu.
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 3-4h
33. Sugerowana cena: do ok. 3000 (max maxów 3500 przy ewidetnie widocznej roznicy pomiedzy modelami z okolic 3000)
Genialnie byłoby gdybym znalazł model do jutra i zdążył zainstalować go jeszcze przed meczem to uda mi się zorganizować małą 'strefę kibica' hehe
Z góry dzięki !
Pozdrawiam