Pierwszy poważny zakup do nowego domu

skylla1

Member
Bez reklam
Tabelka przedstawia odległość, z której oko rozróżnia każdy pixel(!) a nie z której dobrze się ogląda. Przy sygnale z BR może to ma jakiś sens, ale przy sygnale większości stacji telewizyjnych jest to odległość zbyt mała, bo widać wszystkie niedoskonałości a potrafią być one potężne. Komfortową dla siebie wielkość i odległość trzeba określić sobie samemu. Ta tabelka ma nabijać kabzę sprzedawcom i producentom.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Większych bzdur nie czytałem, że tabelka ma coś nabijać. Ma być pomysłem na zakup i realizację marzeń. Ma być wyznacznikiem czego poszukiwać i dlaczego warto.
Poczytaj opinie tych co kupili.
Widzę że nawet nie widziałeś tego telewizora na oczy i ferujesz zaoczne wyroki jak w socjalizmie.

skylla1

Member
Bez reklam
Telewizor to zwykły sprzęt domowy nie mający z marzeniami nic wspólnego. Marzenia dotyczą realnego życia, a nie gapienia się w szklany ekran :)
Gdyby mnie pytano, co jest w życiu ważne, nawet nie pomyślałbym o telewizorze...
A co do tematu. Obraz większości stacji jest ciągle tak kiepski, że wkurza nawet z 3m na 42'' telewizorze. Nawet na kanałach HD bitrade jest taki, że widać kompresję i pixelozę przy dynamiczniejszych obrazach, stąd moje zdanie. Dotyczy jakości sygnału a nie konkretnego telewizora.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Cenię Twoją opinię ale tu akurat rozmawia się o telewizorach.
Ja oglądałem na 80" Sharpa z TVP 1 HD i TVP 2HD całe ME w piłce i Igrzyska i byłem zachwycony. Potrafię docenić jakość .
A atmosfera przenosiła mnie na miejsce wydarzeń.

skylla1

Member
Bez reklam
Więc na pewno widziałeś doskonale, że na tymże Euro widać było np. kolorową pikselozę, a nie wirujące szaliki na trybunach :). Choć TVP HD i tak trzyma niezły poziom jakości obrazu. Za to prawie cała reszta... brak słów.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Oglądałem rewelacyjne widowiska które powodowały że zapominasz o otaczającym Cię świecie. Oglądałem wspaniałą atmosferę bez pikselozy - Sharp rewelacyjnie skaluje oraz.
http://www.hdtv.com.pl/forum/sharp/...na-igrzyskach-ale-igrzyska-olimpijskie-w.html
To jest inny wymiar odbioru .
Ale to oczywiście moja ocena

Jeśli ktoś robi poważny zakup to z całą pewnością powinien brać pod uwagę duże przekątne w swojej klasie cenowej.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Telewizor to zwykły sprzęt domowy nie mający z marzeniami nic wspólnego. Marzenia dotyczą realnego życia, a nie gapienia się w szklany ekran :)
Gdyby mnie pytano, co jest w życiu ważne, nawet nie pomyślałbym o telewizorze...
A co do tematu. Obraz większości stacji jest ciągle tak kiepski, że wkurza nawet z 3m na 42''

Co to za pseudofilozoficzny belkot, to jest forum tematyczne i dla wielu osob istotne w zyciu hobby, nie rozmawiamy tutaj o szpikach kostnych i ratowaniu swiata czy tez szczesliwym pozyciu a o sprzecie audio/video - ja (i cala masa ludu w tym takze spolecznosc z zagranicy) mam z tym zwiazane marzenia i cele. Nikt nie ma prawa do kreowania definicji marzen i mowienia co ma z czym wspolnego.
Szanuje innych zdanie do czasu jak opinia jest konstruktywna, telewizorow mialem od groma, ale to co daje duza przekatna nic nie jest w stanie zastapic, ja ogladalem euro12 i IO z cala banda osob ktorzy maja spore pojecie o sprzecie i kazdy z nas bych zachwycony faktem jak rozmiar potrafi pochlonac podczas ogladania oferujac przy tym swietna jakosc. No ale rozumiem ze niektorzy szukali w tym czasie pixeli. Jalowa dyskusja.

Do góry