Pierwszy odtwarzacz Blu-ray Ultra HD firmy Samsung wkrótce w sprzedaży...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Pierwszy odtwarzacz Blu-ray Ultra HD firmy Samsung wkrótce w sprzedaży...

SAMSUNG%20UBD-K8500%20ultra%20hd%20blu-ray_zpskgzvu13p.jpeg

Wkrótce filmy w 4K będzie można także obejrzeć na odtwarzaczu Blu-ray. W ciągu najbliższych miesięcy do sprzedaży wejdzie pierwszy odtwarzacz Blu-ray Ultra HD firmy Samsung – UBD-K8500. Jest on kompatybilny z technologią HDR oraz oferuje czterokrotnie większą rozdzielczość i 64 razy bardziej szczegółowe odwzorowanie kolorów niż w przypadku tradycyjnego odtwarzacza Blu-ray. Po podłączeniu do telewizora Samsung SUHD z technologią Quantum Dot odtwarzacz Blu-ray UHD zapewnia niespotykany dotąd w warunkach domowych poziom jakości obrazu.
samsung-ubd-k8500.jpg
W celu zapewnienia użytkownikom jak najszerszej oferty Ultra HD na Blu-ray z jakością obrazu HDR, Samsung współpracuje ze studiami hollywoodzkimi. W tym roku wytwórnia 20th Fox planuje wydać ponad 100 płyt Ultra HD 4K z HDR, obejmujących takie tytuły jak Marsjanin czy Fistaszki. Walt Disney Home Entertainment zapowiedział wydanie na Blu-ray kolejnej części sagi Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy, w której zobaczyć możemy takie gwiazdy jak Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver czy Oscar Isaac.

bluray

Banned
Mam TV UHD.
Treści na You Tube 4K bardzo dużo.
Są fajne serie typu TOKIO STREET.
Albo wielogodzinne UHD typu RELAX.

Tak jak z 3D mamy do czynienia z bojkotem UHD przez związki zawodowe właścicieli sal kinowych w USA.

Nic z tego nie będzie.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ciekawe czy Samsung ma zamiar wprowadzic playery wygladajace "normalnie".

Wg mnie nie ma szans - to musi być tanio zrobione żeby cena była konkurencyjna do tych sprzętów które wiodą prym w odtwarzaczach BR - czyli Denon, Marntz, Onkyo, itp firmy.. (kolejność przypadkowa :) )
Zawsze będzie to tak wyglądało jak wygląda.. a wymienione firmy myślę, że w tym roku nic nie wypuszczą ... do czasu aż zobaczą że coś w tej materii się ruszy..

Do góry