pierwsze wrazenia JVC 42B50

wozi

New member
Plazma kupiona za 5.999,-
Model juz raczej "stary" ale mial dobre oceny. Takze na tym forum a cena wydaje sie dobra.
Na razie gra pod zwykla antena dachowa.
Obraz troche gorszy niz "kineskop" ale znaczaco pogorszyla sie ostrosc obrazu. dopiero przy 4 metrach obraz normalnieje. Nie walcze na razie ustawieniami bo teoretycznie jest na dotarciu. Ale na pewno jest bardzo znieksztalcony obraz na bokach ekranu. Tzn. tekst przelatujacy z "prawa na lewo" (ok.12-15 cm z obu stron) wyglada komicznie. Nawet Zielone kolo, oznaczenie programu dla kazdego jest rozmyte z jego lewej strony.

Raczej moge potwierdzic ze plazma radzi sobie ze zwyklym PAL-em.

P.S. Czy to rozmycie/rozciagniecie obrazu na brzegach jest ustawialne lub do skorygowania. W obecnej postaci jest nie do przyjecia:confused: .

dzieki za porady

wozi

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
ponieważ posiadałem taką plazmę - mogę z całą pewności stwierdzić ,że rzeczy nie występowały.
Obraz w każdym szczególe był ostry i wyraźny. To samo pisali w mailach ich użytkownicy. Obraz jest płynny a kolory nasycone.

Właściwe formatowanie ustawione w menu zapewnia pełen wymiar koła.

W większości telewizorów panoramicznych ten system tak działa.

wozi

New member
Dzieki za pocieszenie Kiki.
Przeszukalem wszystkie opcje ustawien i nie mam pomyslu na poprawe ww. wady. Moze JVC Polska pomoze. Jesli ktos ma pomysl to czekam na jakies info.

Kiki czy miales okazje ogladac TV z anteny analogowej i ww. efekt nie istnial (jesli pamietasz)?

wozi

hojlo1

New member
Bez reklam
...jak napisy (np. na TVN24) są na brzegu szerokie ...potem na środku wąskie....potem znowu szerokie ....= masz włączony jakiś układ korekcji (lub "auto" tak działa - powinno byc do wyłacznia z pilota).
(nie mam tego modelu, ale efekt tak....do wyłączenia...).;)

Do góry